Ataman u suzama - Oproštaj od Efesa!

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.04.2023.
23:43
Izvor: Sportske.net

Najavio je odlazak iz Efesa.

Printscreen
Printscreen

Povezane vesti

Trener košarkaša Anadolu Efesa Ergin Ataman zadržavao je suze u izjavi posle utakmice protiv Monaka kojim je za njih završena sezona u Evroligi.

Branilac trofeja je, kao i prethodnih godina, imao velike ambicije u Evroligi. Ali, nije išlo kako su zamislili i sezonu završavaju u regularnom delu.

Ergin Ataman je neko ko je preuzeo krivicu na sebe, ali je isto tako i čovek kojeg povezuju s odlaskom iz kluba. Suze koje je zadržavao u izjavi pred TV kamerama su i potvrda tih spekulacija, a kasnije je i on sam nagovestio odlazak.

"Tužan sam. Izvinjavam se navijačima Anadolu Efesa, klubu, rukovodstvu... Imamo sjajan tim, borili smo se... Posle četiri sezone, podbacili smo. Moja greška, izvinjavam se svima i to je sve", rekao je Ataman.

Na konferenciji za medije, Ataman je potvrdio da je promena neophodna svima.

"Na kraju sezone, promena je potrebna svima. To je zajednička odluka. Ovde nisam radio samo kao trener. Proveo sam 20 godina u Efesu. Mi smo kao porodica i ovaj klub će uvek biti moja porodica, čak i da odem. Odlazio sam i u prošlosti, ali sam se uvek vraćao. Nema krajnje odluke još uvek, ali čini se da je promena potrebna. Postoje neke ponude od evroligaških timova za mene. Sada ćemo se koncentrisati na tursku ligu i pokušati da postanemo šampioni tamo. Izvinjavam se svima na neuspehu u Evroligi, ali Turska i dalje ima jednog svog predstavnika, a to je Fenerbahče. Nadam se da će oni moći da ponove naš uspeh", završio je Ataman.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke