Avramović, Jaramaz ili obojica? Ovako sada izgleda spisak reprezentacije, ko će ostati?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.08.2022.
12:00
Izvor: Sportske.net

Konkurencija i dalje opaka!

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Ovo su imena koja su bila na spisku selektora Svetislava Pešića kada je objavljivao igrače na koje računa za Evrobasket i kvalifikacije za Mundobasket pre toga. 

Redom su otpadali Nikola Jović, Aleksej Pokuševski, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

Dakle, ostalo je 18 košarkaša, od kojih će samo 12 igrati na Evrobasketu, što znači da slede novi rezovi, ali ne skorije, jer su povrede uvek nešto na šta treba računati tokom ovog dela priprema, pa valja imati igrače na raspolaganju i narednih dana kako bi se smanjio rizik. 

Spisak sada izgleda ovako:

PG: Avramović, Micić, Jaramaz
SG: Gudurić, Nedović, Marinković
SF: Kalinić, Davidovac, Dobrić, Lučić
PF: Bjelica, Jagodić-Kuridža, Simanić
C: Jokić, Milutinov, Petrušev, Koprivica, Ristić

Micića definitivno očekujemo na Evrobasketu, a čini se iz ove perspektive da bi selektor Pešić, nakon precrtavanja Teodosića, mogao da bira između Avramovića i Jaramaza kao drugog pleja, imajući u vidu da na toj poziciji može da odigra i Nemanja Nedović kada je to potrebno. 

Kalinić i Lučić se čine kao sigurni, Bjelica, Milutinov i Jokić takođe, a jasno je da će makar dva centra od petorice morati da otpadnu. 

Čekamo nove odluke selektora Pešića koje definitivno neće proći neopaženo...

Ukoliko i dalje mislite da je naša reprezentacija favorit za osvajanje Evrobasketa, možete se kladiti na AdmiralBetu koji nudi kvotu 4.00!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke