Avramović: "Mnogo bolja polazna tačka nego prošle godine, forma će se samo dizati!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 17.11.2023.
23:56
Izvor: Sportske.net

Plejmejker "crno-belih" zadovoljan nakon pobede protiv Albe.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana upisali su četvrtu pobedu u novoj sezoni Evrolige.

Oni su večeras u beogradskoj "Štark areni" savladali Albu iz Berlina sa 89:74, a jedan od najzaslužnijih za trijumf "crno-belih" bio je plejmejker Aleksa Avramović koji je ubacio 20 poena protiv "albatrosa".

"Dobra ekipa. Imali su dosta dobrih utakmica koje su kao i mi izgubili u neizvesnim završnicama, tabela ne pokazuje realno stanje. Mi smo odigrali dobru utakmicu, na kraju smo zatvorili skok i odigrali pametno, imali dobra rešenja u napadu, pogotovo na njihovu zonu. Mnogo smo šuteva promašili, iako smo bili sami, ali smo opet zadržali prednost na kraju je bilo 15 razlike, što možda nije realno, ali je lepo", rekao je on posle meča, a onda se osvrnuo i na svoju partiju.

"Imao sam slabiji period iza sebe, sada sam odigrao dobro",smatra Avramović.

Partizan je slavio u Evroligi posle poraza od Bajerna u Minhenu u neizvesnoj završnici, prethodno je Obradovićevom timu malo falilo i na gostovanju Baskoniji.

"Mnogo znači pobeda. Pogotovo što smo imali utakmice protiv Baskonije i u Minhenu gde su nam se nudili i mogli smo da pobedimo obe utakmice",kaže Avramović.

Na redu je Efes u Istanbulu sa kojim će Partizan igrati narednog petka u desetom kolu Evrolige.

"Tamo smo ih dobili prošle godine. Nemamo šta da izgubimo, ničega se ne plašimo, idemo dalje", jasan je plejmejker "crno-belih". 

Pre toga sledi obaveza u AdmiralBet ABA ligi i gostanje u Ljubljani Cedevita Olimpiji.

"Imamo pre svega mnogo važnu utakmicu u pondeljak. Cedevita Olimpija je podigla formu i nismo ih nikad dobili u Ljubljani, barem dok sa ja tu", prisetio se Avramović, a onda istakao da je regionalno takmičenje ove sezone mnogo jače nego prošle.

"AdmiralBet ABA liga je jača 30 odsto. Igokea je izašla na teren i prebila nas. Pogađali su, igrali dobru košarku. Imaju sjajnog trenera i igrače. Mi smo dali maksimum. Svi su protiv nas motivisani", jasno je Avramoviću, koji je istakao da je raspored Partizanovih utakmica izuzetno naporan.

"Paklen je ritam, a nismo kompletni. Danas smo igrali bez tri igrača. Umoran sam, sutra ću se odmoriti", obradovao se on.

Za kraj je Avramović poslao poruku koja mora da hrabri navijače, a tiče se trenutnog stanja tima.

"U svakoj utakmici u Evroligi, osim protiv Makabija, imali smo svoje šanse za pobedu. Dobili smo četiri izgubili pet, idemo dalje. Mnogo nam je bolja polazna tačka nego prošle godine u ovo vreme. Znamo da će nam se forma dizati konstantno, jer ćemo biti više zajedno", konstantovao je miljenik publike u "Areni".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke