Avramović pred Baskoniju: "Možemo protiv svakog"

Autor: Filip Rodic
petak 03.11.2023.
11:15
Izvor: Sportske.net

Crno-beli prepuni samopouzdanja.

David Damnjanovic/STARSPORT
David Damnjanovic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizan u šestom kolu Evrolige gostuje Baskoniji u Vitoriji, kojoj ne ide baš dobro. Duško Ivanović je došao iz Crvene zvezde u sebi poznatu sredinu da pokuša da razdrma ekipu, kao što je činio sa crveno-belima prethodine sezone.

Adut crno-belih Aleksa Avramović je u razgovoru za "Sportski žurnal" naveo da je svestan stanja u rivalskom taboru.

"Oni su u malo lošijem ritmu. Promenili su trenera, što će biti dodatna motivacija za njih. Naravno i za nas", nizao je reči sjajni bek, pa nastavio sa analizom sastava.

"To je fantastična ekipa, predvođena Vanjom Marinkovićem. Fantastičan igrač sa kojim sam imao priliku da sarađujem ovog leta u reprezentaciji. Sjajan šuter. Doveli su novog trenera, svi znaju ko je Duško Ivanović. Imaju dobrog šutera, Markusa Hauarda. Oslanjaju se na tranziciju i šut za tri poena. Imaju i dobre plejmejkere, u vidu Mekintajera i Maniona. Tu je i Čime Moneki koji je bio i MVP jednog kola", kaže srpski reprezentativac.

Problemi sa povredama, prema ALeksinom viđenju, ne odaju punu snagu Baskonije.

"Imaju probleme sa povredama, ni sada neće igrati neki momci. Ali, u kom god sastavu da izađu, biće izuzetno motivisani. Oni su trenutno u padu forme, kao što smo i mi bili pre derbija. Svaka utakmica će poslužiti da se neko podigne"

Kada je Partizan u pitanju, momak koji svojom agresivnošću utiče na stanje na terenu, govori da je timski duh na visokom nivou.

"Samopouzdanje je na visokom nivou. Prethodne dve utakmice smo igrali smo dobro, organizovano, pametno. Slično je bilo i dobrim delom meča protiv Mege. Jasno se zna ko šta radi. Došli smo ovde da se nadmećemo protiv Baskonije i da probamo da pobedimo", rekao je Avramović.

"Protiv svakog možemo da se nadmećemo. Ako smo na pravom nivou, sa svakim možemo da igramo", jasan je Avramović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke