Avramović:"Zaustavili smo Kampaca"

Autor: Filip Rodic
petak 10.03.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

" Mislim da nije dao nijedan koš u drugom poluvermenu. On im je bio pokretačka snaga kad su napravili 22 razlike", rekao je Avramović o Kampacu.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Bek Partizana Aleksa Avramović je posle druge ovosezonske pobede Partizana nad Crvenom zvezdom (92:81) u derbiju AdmiralBet ABA lige naveo da je ključan momenat odbrana nad Fakundom Kampacom u drugom poluvremenu.

Argentinac je nosio crveno-bele u prve dve deonice sa 21 poenom i orkestrirao prednosti gostiju od 22 poena razlike. Ipak, u nastavku je potpuno stao.

Avramović je detaljno analizirao ceo meč i timsko izdanje Partizana:

"Bila je prisutna blaga nervoza na startu utakmice. Pet minuta pred kraj prvog poluvremena smo podigli odbranu, davali lake poene. Nisu nas hteli šutevi u prvom poluvremenu. Kako je vreme prolazilo, dizali smo se kroz treću i četvrtu četvrtinu, podigli nivo agresivnosti. Svi su dali svoj doprinos. Zaustavili smo Kampaca. Mislim da nije dao nijedan koš u drugom poluvermenu. On im je bio pokretačka snaga kad su napravili 22 razlike. Zbili smo redove i znali koliko je bila potrebna pobeda", rekao je Avramović.

Sledeći rival u izuzetno gustom rasporedu je Anadolu Efes u Istanbulu,

"Mnogo je naporno igrati na dva fronta. U ovom martu kao da je svaki dan utakmica, osećam se kao da sam u ludilu. Efesu gori pod nogama, jer imaju dva poraza. Biće umorniji jer igraju protiv Reala", istakao je Avramović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke