Bacanje na parket? Pitajte Vesu Petrovića koliko je bitno za Partizan!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 19.10.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Nema boljeg čoveka koji će vam objasniti...

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Sviđa li vam se novi Partizan?

Sigurni smo da postoji ogroman procenat onih kojima se hemija ove ekipe više sviđa od prošlosezonskog Partizana, činjenica je i da je Željko Obradović zadovoljniji ovim početkom, nego prošlosezonskim. 

Kada smmo videli kako se igrači Partizana bacaju na parket u meču protiv Makabija i to u trenucima kada je utakmica bila rešena je nešto što samo može da raduje svakog navijača crno-belih.

Idealan sagovornik na tu temu je - Veselin Petrović. 

Sada pomoćnik u OKK Beogradu Vuletu Avdaloviću je u razgovoru za "Informer" istakao da je ovaj Partizan sa većom energijom. 

"Sigurno da je mnogo bolja energija i mnogo bolja i borbenost nego što je bilo prošle godine. Sve u svemu, sviđa mi se novi način i stil igre. Počeli su i domaći igrači da se bore za svaki minut i dopada mi se što je Aleksej Pokuševski u poslednjoj četvrtini dobio šansu protiv Makabija i iskoristio je. Mnogo je bitno da svaki igrač da tokom svakog minuta na terenu da svoj maksimum", rekao je Vesa Petrović. 

Bacanje na parket?

"To je sigurno pohvalno. Mislim da svaki tim koji ima taj dodatni napor u vidu bacanja na parket, da je svaka ničija lopta vaša, ima dobru energiju i da svi ti momci zajedno sa stručnim štabom rade dobar posao. Po mom mišljenju, ima još mnogo vremena, ali do januara će taj tim još bolje izgledati. To su znaci da je dobra energija, da je tim dobar i da svaki igrač igra za saigrača. Suštinski, za sada mi je sve okej", rekao je Petrović. 

Smatra da je borbenost urođena kod igrača. 

"Mislim da je to urođeno. Svako ko se bavi sportom bi trebalo da ima takav vid borbenosti, samo je pitanje u kakvom timu se nalazi i kakva je hemija u timu. Što se Partizana tiče, deluje da je u timu jako dobra hemija i da će sve to jednog dana da bude još i bolje", istakao je Petrović.

Da li se dešavalo da u ekipama u kojima je igrao nema te hemije? 

"Sigurno da se dešavalo. Kada vidiš da ne možeš da pokreneš tim. Bilo je i takvih sezona, gde, jednostavno, desi se da nema hemije i onda nemaš ni želju da se boriš. Mislim, pokušaš jednom ili dva puta i kada vidiš da ne funkcioniše, da ne podižeš energiju ekipi, onda odustaneš. Ovo u četvrtak, kada su se tri ili četiri igrača "zabacali" za onu loptu, to je primer kako bi trebalo da se igra", rekao je Petrović. 

Za kraj, kaže da je oduševljen i on jer publika sve to zna da prepozna.

"Navijači Partizana, odnosno većinska publika zna da prepozna to i da podrži tako nešto. Onda je to navijačima, pogotovo na domaćem terenu, mnogo bitno i onda ti ta publika bude šesti ili sedmi igrač. Imali smo prošle godine da to tako nije bilo i da je u nekim momentima bilo mučno gledati neke igrače. Prošle godine je bilo i tih momenata, tako da mi se ovo danas sve sviđa", rekao je Vesa Petrović. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke