Bajern doveo NBA pojačanje s učinkom manjim od JEDAN u svim kolonama

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.08.2022.
11:00
Izvor: Sportske.net

Nova akvizicija.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaški klub Bajern Minhen doveo je nemačkog krilnog igrača Izaka Bongu (22).

Iako je bilo zainteresovanih timova iz NBA lige u koje je mladi Nemac mogao da se otisne, on je ipak odlučio da nakon četiri godine boravka u Sjedinjenim Američkim Državama ponovo zaigra u domovini.

Godine 2018. Bonga je izabran kao 39. pik na draftu od strane Filadelfija Seventisikrsersa, da bi potom nosio dresove Los Anđeles Lejkersa, Vašington Vizardsa i Toronto Reptorsa, dok je u isto vreme boravio u razvojnim ekipama ovih franšiza.

Prošlu sezonu proveo je u Torontu za koji je odigrao 15 utakmica u NBA ligi prošle sezone s pet minuta u proseku. Za to vreme, nijedan statistički prosečni parametar nije mu veći od jedan. Imao je 0.8 poena, 0.5 skokova, 0.3 skokova i 0.5 ukradenih lopti po utakmici. Njegova igra se više bazirala na odbrani. Kada je reč o razvojnom timu Reptorsa, tamo je već potpuno druga priča.

Ubacivao je 19.3 poena po utakmici u Dži-ligi, imao je 10.4 skokova i 3.1 asistenciju po utakmici. Inače, ukupno je za četiri godine u NBA sakupio 143 susreta. 

Noseći dres reprezentacije Nemačke u junskim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Estonije ubacio je 21 poen, ali on neće moći da im pomogne na predstojećem Evrobasketu.

Sve evroligaške rostere možete pogledati u našem specijalizovanom članku.

Kvota na Nemce u AdmiralBet za osvajanje predstojećeg Evropskog prvenstva je 23.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke