Bajern na srpski pogon, prekinuta serija poraza

Autor: Darko Mitrović
utorak 11.01.2022.
22:32
Izvor: Sportske.net

Srpski tandem odigrao odličan meč i najzaslužniji je za trijumf ekipe iz Minhena.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Posle Saše Đorđevića i Marka Gudurića koji su sa Fenerbahčeom savladali Olimpijakos, večeras i još dvojica srpskih reprezentativaca slave pobedu u 20. kolu Evrolige.

Ognjen Jaramaz i Vladimir Lučić su večeras predvodili Bajern koji je na svom terenu u Minhenu savladao ekipu Žalgirisa rezultatom 74:65.

S obzirom da je Žalgiris poslednjeplasirani na tabeli, ovo je bila i očekivana pobeda Bajerna, koji je tako prekinuo seriju od tri uzastopna poraza i sada ima osam pobeda i 10 poraza u 18 odigranih mečeva.  Žalgiris je pretrpeo četvrti uzastopni poraz, ukupno četrnaesti u 17 mečeva.

Litvanski tim je bio ravnopravan u prvom poluvremenu, pa i za nijansu i bolji tokom druge četvrtine, ali je u nastavku meča Bajern preuzeo potpunu kontrolu, najviše zahvaljujući pomenutom  srpskom tandemu.

Jaramaz je bio najefikasniji sa 16 poena i četiri skoka, uz 3/5 za tri poena. Lučić ga je pratio sa 12 poena, tri skoka i dve asistencije, a trojke je pogađao 3/6. Kod gostiju najbolji Nebo sa 14 poena i devet skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke