Partizan opet razočarao, ne pomaže ni efikasni Kaboklo!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.11.2023.
22:36
Izvor: Sportske.net

Crno-beli sad već u krizi.

Nikola Gligic/Starsport.rs ©
Nikola Gligic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U utakmici osmog kola Evrolige, Partizan je večeras gostovao u Minhenu, gde se osećao maltene kao kod kuće, s obzirom da je imao podršku velikog broja svojih navijača.

Nije mu to pomoglo da izbegne peti poraz u Evroligi ove sezone. domaći Bajern je slavio sa 94:85 pa sada obe ekipe imaju isti skor posle osam kola - po tri pobede i pet poraza.

Partizan je u prvoj četvrtini lako nalazio rešenja za odbranu Bajerna. Uroš Trifunović je nastavio da pruža ono što je pokazao u finišu meča sa Igokeom, kada je Partizan umalo napravio veliki preokret. Ponovo je bio efikasan, a uz njega i Kaminski i Naneli, pa propusti u odbrani i nisu toliko bili bolni, imajući u vidu da su crno-beli u prvom kvartalu upisali čak 32 poena.

Delovalo je i početkom druge četvrtine da će Partizan nastaviti u tom stilu, pogotovo posle poena Bruna Kabokla tek što je ušao u igru i trojke Pi Džej Doužera za ''plus deset'' u korist crno-belih - 38:28.

Međutim, od tog trenutka počinju Partizanovi veliki problemi. Bajern je pojačao odbranu, a Karsen Edvards i Silvan Francisko su svojim trojkama podizali samopouzdanje domaćem timu. Crno-beli su postajali sve nesigurniji, sve teže su dolazili do poena i prednost Partizana se brzo istopila.

Zanimljivo je da je tek tada trener Obradović odlučio da prvi put uvede Aleksu Avramovića u igru, ali reprezentativac Srbije ni večeras nije na očekivanom nivou.

Smailagić je uspeo da svojim poenima nakratko vrati prednost Partizanu, ali Edvards i Branković prave novu mini-seriju Bajerna za vođstvo domaćeg tima na poluvremenu - 53:51.

Očekivali smo da od početka trećeg kvartala Partizan pokaže reakciju, pre svega u odbrani, ali od toga nije bilo ništa. 

Napad i dalje nije funkcionisao, a Bajern je lagano uvećavao svoju prednost koja je ubrzo postala i dvocifrena - 65:53!

Nije Partizan imao raspoloženog igrača koji bi svojim poenima pokrenuo ekipu, Avramoviću i dalje nije išlo, Anđušić je ušao u seriju promašaja za tri poena, Kaminski se od prve četvrtine nije ''probudio'', baš kao ni Trifunović, i tek su Doužer i Kaboklo na momente pokazivali sposobnost da situaciju na terenu donekle promene.

Trojkom Bruna Kabokla Partizan prilazi na 74:70, na šest minuta do kraja, ali kako se meč bližio kraju, i centar Bajerna Fredi Gilespi je pravio sve više problema odbrani Partizana. Pogodio je četiri šuta iz isto toliko pokušaja za dva poena, pa Edvards pogađa novu trojku, ali je još jdnom uzvratio Kaboklo u šutu za tri poena!

Počeo je svojevrsni trojkaški obračun - Francisko na drugoj strani još jednom pogađa za tri, ali Kaboklo i treći put vraća trojku - 82:78!

Konačno je Partizan uspeo nekako da se odbrani, a Kaboklo na asistenciju Doužera postiže nove poene uz faul, pa sa linije penala smanjuje na 82:81!

Nije to uzdrmalo ekipu Bajerna koja preko Bolmara stiže do ''plus 5'' na oko dva i po minuta pre kraja.

Minut kasnije Partizan preko Doužera prilazi na 86:85, ali trebalo se odbraniti, što crno-belima baš tešo polazi za rukom večeras. Silvan Francisko poentira uz faul Doužera i tako odbija i ovaj nalet crno-belih.

Francisko realizuje i dodatno bacanje za 89:85 na minut i 13 sekundi do kraja, a kada crno-beli nisu iskoristili ni naredni napad, postalo je jasno da od preokreta nema ništa. 

Edvards je sa 21 poenom bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Francisko je upisao 16, a Buker 13, uz 11 skokova. Inače, Bajern je bio dominantan u skoku večeras, imao je četrnaest skokova više od Partizana (39:25).

Kod crno-belih Bruno Kaboklo najefikasniji sa 19 poena, Naneli 14, Ledej 12 poena.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke