Bajernov ''brejk'' u Barseloni!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.04.2022.
22:09
Izvor: Sportske.net

Trinkijerijev tim imaće priliku da pred svojim navijačima napravi veliko iznenađenje.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Barselona - Bajern 1:1 u pobedama pred selidbu četvrtfinalne serije Evrolige u Minhen!

Bajern je večeras, dva dana posle startnog trijumfa Katalonaca, uspeo da se revanšira Barsi i trijumfuje kao gost rezultatom 90:75, čime je došao u odličnu poziciju da na svom terenu rešava pitanje plasmana na fajnal-for u Beogradu.

Predvođen raspoloženim DeŠonom Tomasom, Bajern je od samog početka meča imao vođstvo, a jedini put kada je Barselona uspela da povede bilo je sredinom prve četvrtine, kada je na semaforu pidalo 13:11 za domaći tim. Sve ostalo je proteklo u znaku Trinkijerijevog tima.

U drugoj četvrtini je Bajernovo vođstvo postalo dvocifreno, gosti iz Minhena su imali i petnaest poena prednosti u par navrata, a na poluvreme se otišlo rezultatom 48:35 za gostujući tim.

Očekivao se Barselonin odgovor u nastavku meča, ali najviše što su domaći uspeli da urade bio je prilazak na pet poena zaostatka kraje trećeg kvartala, kada je Bajern vodio sa 61:56.

Ali, Trinkijerijev tim je ubrzo vratio dvocifrenu prednost i do kraja je bez većih problema overio veoma važnu pobedu.

Tomas se na kraju zaustavio na 25 poena, sedam skokova i dve asistencije, Obst je upisao 15, Vajler-Bab 12, a naš Ognjen Jaramaz 11 poena, pet asistencija i tri skoka. Drugi srpski reprezentativac u redovima Bajerna Vladimir Lučić je uvatkmicu završio sa pet poena i četiri skoka.

Barselonu su večeras predvodili Laprovitola i Mirotić sa po 16 poena, Kalates je upisao 13, uz osam asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke