Bajić: ''Klub nije u mogućnosti da dovodi igrače'', Jovanović: ''Publika uživala, ja nisam''

Autor: Darko Mitrović
subota 05.11.2022.
23:06
Izvor: Sportske.net

Treneri Igokee i Budućnosti izneli svoje ocene posle večerašnje utakmice.

AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Igokea je večeras u okviru šestog kola savladala Budućnost u Laktašima sa 103:101, što joj je treća pobeda, a Budućnost je pretrpela treći poraz u AdmiralBet ABA ligi.

Posle meča, trener Igokee Dragan Bajić je izrazio zadovoljstvo zbog večerašnjeg trijumfa, pogotovo jer je njegov tim u proteklih sedam dana odigrao još dva teška meča.

''Jako bitna pobeda za nas. Čestitam mojim momcima, stvarno je bilo teško i naporno znajući da smo imali šest dana, da nam je ovo treća utakmica odnosno mi smo sve tri utakmice imali jako teške protivnike što iziskuje veliku potrošnju na mečevima.

Što se tiče Budućnost VOLI i u najavi sam rekao da su dosta kvalitetan tim i dobro pokriveni sa sigurno po dva igrača na svakoj poziciji. Možemo reći da defanzivno primili smo preko sto poena, sigurno ne mogu biti zadovoljan, međutim utakmica se tako otvorila. Utakmica je bila veoma lepa za publiku, sigurno su uživali pored malih ekrana.

Za nas trenere je sigurno infarktna za sve što se dešavalo tokom meča. Ne bih to previše analizirao, ovo je veoma velika pobjeda za nas protiv velikog protivnika i dobro nam dolazi ovaj odmor, ta pauza reprezentativna.

Mi ćemo se dobro odmoriti i naravno što bolje spremiti za nastavak takmičenja. U ovu utakmicu smo ušli sa problemima, Đorđević za iznenađenje je dobro odigrao jer ni jedan trening nije posle Zvezde odradio, problemi sa kolenom, Tanasković je imao probleme sa rukom, međutim ti momci su skupili snage i pomogli nam da pobedimo.

Znamo da smo bez Talića, bez Nakića što je veliki hendikep za nas međutim šta je tu je. Kad podvučemo, sigurno trebamo i analizirati ovaj prvi deo koji smo odigrali u Ligi šampiona i AdmiralBet ABA ligi i vidimo gde smo i šta smo. Ono što je sigurno je da klub nije u mogućnosti da dovodi igrače i da ja kao trener jednostavno moram izvući iz ovih momaka maksimum da bi imali što bolje rezultate i ove sezone'', izjavio je Bajić.

Trener Budućnosti Vlade Jovanović pre svega je nezadovoljan igrom njegovog tima u odbrani tokom prvog poluvremena, kada je Igokea postigla čak 63 poena.

"Interesantan meč za publiku, na veliki broj poena. Sigurno je publika uživala, ali ja nisam, jer smo bili mekani u odbrani. Od početka smo dozvolili šuterima rivala da se raspucaju, ali to me i ne čudi toliko, koliko broj poena Igokee iz reketa", rekao je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke