Bajić: "Moji igrači da se zamisle ako misle da ostanu u Igokei"

Autor: Pavle Knežević
subota 21.10.2017.
23:11
Izvor: Sportske.net

Ljut je bio trener Igokee posle poraza od Partizana.

Beta/ABA Liga/Ev
Beta/ABA Liga/Ev

Povezane vesti

Trener Igokee Dragan Bajić rekao je posle večerašnjeg poraza od Partizana da njegovi igrači moraju da se uozbilje ako žele i dalje da budu članovi tog kluba.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi Ne znam šta da analiziram. Ovo nije košarka koju sam ja praktikovao godinama. Poznato je da je moj tim igrao možda najbolju odbranu u ligi jer smo primali najmanje poena, ali ne znam šta se dešava", rekao je Bajić novinarima posle meča u dvorani "Aleksandar Nikolić.

Partizan je večeras pobedio NBA rezultatom 117:104, što je nešto što Bajić ne može da shvati.

"Vuk kaže da smo bili nervozni, ali nismo. Dali smo 104 poena na gostovanju, a nervoza ne može biti razlog za neigranje odbrane. Igrači nisu ispoštovali naš dogovor i plan. Ja sam posle poraza od MZT-a rekao da sam ja krivac, pa su možda pomislili da mogu nonšalantno da igraju.

Sledi analiza, pa ćemo da vidimo šta i kako dalje. Moraće igrači da se uozbilje ako žele i dalje da budu članovi Igokee
", rekao je Bajić.

Plejmejker Vuk Radivojević okrivio je nervozu za poraz.

"Ovo je druga utakmica da primamo mnogo poena. Mislim da to ne treba ni postavljati pitanja o bilo kakvoj pobedi. Drugu utakmicu igramo bez odbrane. Prvo poluvreme smo dali 50, ali primili 50. Celu utakmicu našom nervozom i glupostima smo vraćali Partizan. Trener nam je govorio da im je najjače oružje tranzicija, a oni su nam dali mnogo poena 'u leđa'. Oni su vrhunski šuteri i kad se razigraju, ne možeš mnogo tu šta da uradiš", rekao je Radivojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 22.10.2017
00:16

Jasno je da u brzoj, punoj tranzicije utakmici, mlađi, poletniji tim pobeđuje. Mladost je brzopleta, teško se snalazi u pozicionoj igri, ali zato trči ko luda protivniku u leđa, sa gomilom polukontri i kontri dok odbrana protivnika nije imala vremena da se postavi. Muta je snimio igru Slovenaca sa Dragićem i Dončićem na čelu, na Evropskom prvenstvu, stalno su trčali kontre i polukontre, nije bilo predaha i smirivanja igre. Utrpali su Špancima 100 poena, ako se sećate i dobili ih sa 20 razlike. Muta je dovoljno lukav da primeni isti sistem. Mnogi se čude, kako to bez odbrane? A ne vide da se uglavnom za nekoliko sekundi dolazi do protivničkog koša. Da bi još bolje funkcionisalo, treba da se radi na šutu za tri poena. Taj Stevanović, sad loš, mora da snimi igru Prepeliča, da radi na treningu na snazi, a ostaje posle treninga da dovodi šut do nepogrešivosti.