Baksi dobili, u tim stigao nekadašnji četvorostruki Ol-Star!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 29.11.2021.
07:40
Izvor: Sportske.net

Šampion se pojačao, pobede Lejkersa i Bostona...

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Milvoki je rutinski savladao Indijanu, Janis Adetokumbo je ubacio 26 poena, imao 13 skokova, a posle +5 na poluvremenu, Baksi su pojačali ritan, DžejRu Holidej je bio enigma za Pejserse, pa je ovo sedma pobeda u nizu za Bakse. Ipak, više od trijumfa je pažnju privukla vest da je DeMarkus Kazins potpisao ugovor do kraja sezone sa šampionom. On nije garantovan, Kazins koji je imao mnogo povreda i daleko je od nekadašnje forme će biti dabler za povređenog Bruka Lopeza. Nekadašnji četvorostruki OL-Star, ruki godine, je poslednji angažman imao u Klipersima, pre toga je igrao za Hjuston, u Voriorsima, Pelikansima, a sedam godina je nosio dres Kingsa. Iako je u proseku davao 20 poena u karijeri, imao više od 10 skokova, te brojeve ne treba očekivati u Viskonsinu, ali sigurno će biti od pomoći.

Memfis je lako savadao Sakramento privikavajući se na život bez Dža Moranta. Vodili su i sa 37 razlike, Dilon Bruks je ubacio 21, Bejn 18. Toronto ima mnogo problema sa povredama, vratili su se u Kanadu posle duge turneje, ali nije pomoglo. Markus Smarta je ubacio 21 poen, Boston je na 11-10, a posle dobrog starta Toronto tone, izgubili su devet od dvanaest utakmica. VanFlit je brojao do 27, bez efekta, ruki Skoti Barns je ubacio 21 poen. Nije bilo Dragića iz privatnih razloga, Toronto 12 od sledećih 15 mečeva igra kod kuće, možda to bude definisalo njihovu sezonu.

Ovoga puta sve je prošlo bez tuče, za razliku od Detroita, Pistonsi su gostovali Lejkersima, Lebron se osvetio za isključenje sa 33 poena, 9 asistencija, Vestbruk dodao 25, pa se tim iz Los Anđelesa vratio na 50% uspešnosti. Iako nisu blistali peti put u nizu su dobili Detroit kod kuće. Ajseja Stjuart koga je Lebron udario na severu kada su obojica isključeni je dobio porciju uvreda i zvižduka od domaćih navijača, ali nikakvih daljih sukoba sa Lebron nije bilo.

U prvom meču dana, Voriorsi su nastavili seriju trijumfa predvođeni fenomenalnim Stefom Karijem.

Rezultati: 

Memfis - Sakramento 128:101
Toronto - Boston 97:109
LA Lejkers - Detroit 110:106
LA Klipers - Golden Stejt 99:105
Indijana - Milvoki 100:118

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke