Baksi potpuno anulirali Netse, gosti se sa zebnjom vraćaju u Bruklin

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 13.06.2021.
23:48
Izvor: Sportske.net

Igraće se još najmanje dve utakmice.

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

Košarkaši Milvoki Baksa u potpunosti su se vratili u život u polufinalnoj seriji Istoka pošto su pobedom od 107:96 protiv Bruklin Netsa izjednačnili u seriji na 2:2.

Gosti iz Bruklina su poveli sa 9:2 u delu igre u kojem su se istakli Kajri Irving i Kevin Durent, ali im Baksi nisu dozvolili da se previše razigraju, pa su u drugu deonicu ušli sa samo tri boda u svoju korist.

Početak druge četvrtine protekao je u potpunoj dominaciji Netsa koji su stigli do dvocifrene prednosti trojkom Majka Džejmsa, ali je vrlo brzo usledio odgovor Baksa koji su u roku od nekoliko minuta preokrenuli rezultat.

Sa prednošću od plus pet otišli su na poluvreme, a zatim su u trećoj četvrtini napravili neverovatnu seriju povevši sa 16 poena razlike, pa su u odlučujuću deonicu ušli sa dvocifrenom prednošću.

Na nešto više od četiri minuta u poslednjoj četvrtini Midlton je trojkom doneo Baksima velikih plus 16, što je bio nagoveštaj druge uzastopne pobede dok kuće tima iz Vinskonsina.

Izostanak Džejmsa Hardena i poveda Irvinga bili su nepremostiva prepreka za Netse, koji će morati da kod kuće vrate raspoloženje koje je u timu vladalo pre selidbe u Milvoki.

Najefikasniji u pobedi domaćih bio je izvanredni Janis Adetokumbo sa ostvarenim dabl-dabl učinkom od 34 poena i 12 skokova, a daleko manje učinkoviti bili su Midlton i Holidej, bez obzira na to što su ostvarili dvocifreni učinak.

U redovima poraženih dominirao je Durent sa 28 poena i 13 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke