Bankrotirao bivši Vembanjamin klub!

Autor: Darko Mitrović
utorak 14.05.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Prošle sezone su u svom timu imali prvog pika na NBA draftu, a sad...

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSO
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSO

Povezane vesti

Francuski Metropolitan 92 se povlači iz svih takmičenja!

Tamošnji ''Parizijen'' je danas obelodanio tu informaciju, a kao razlog za ovaj drastičan potez navodi se to što su čelnici kluba odlučili da više ne ulažu u klub, uz neuspešan pokušaj da se pronađe neki novi investitor.

U prilog tome i vest da je u klubu odlučeno da se od francuske košarkaške federacije ne zatraži registracija za sezonu 2024/25 u Pro B ligi, gde je Metropolitan trebalo da se takmiči posle ispadanja iz elitnog ranga takmičenja.

Ovu sezonu je Metropolitan završio ubedljivo na poslednjem mestu na tabeli sa samo četiri pobede u 34 odigrane utakmice. Poslednju utakmicu odigrali su protiv Nantera i izgubili na svom terenu rezultatom 80:90.

Ako se ima u vidu da je prošle sezone u ekipi Metropolitansa igrao i prvi pik na draftu NBA lige, supertalentovani Viktor Vembanjama, ovakav epilog još više iznenađuje.

Ovo je mlad klub, osnovan pre samo 17 godina, a najveće uspehe imao je 2013. godine, kada je osvojio Kup Francuske, kao i domaći Superkup. Metropolitan se takmičio i na evropskoj sceni, učestvovao je u FIBA Evročelendžu, kao i u Evrokupu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke