Barać o Partizanovoj snazi: ''Podigli su nivo igre''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.09.2023.
18:07
Izvor: Sportske.net

Trener Mege nema razloga za nezadovoljstvo i pored poraza.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Mega je večeras poražena u Podgorici od Partizana, u četvrtfinalnoj utakmici ABA Superkupa.

Crno-beli su bili bolji u finišu, trijumfovali sa 89:78, ali je Mega u većem delu meča pružila odličan otpor velikom favoritu i zbog toga je trener Mege Marko Barać pohvalio svoje igrače.

''Veliko nam je zadovoljstvo što smo na ovom turniru. Imali smo žreb kakav smo imali, možda najbolje za nas da ova ekipa taj proces školovanja započne što ranije, da igra protiv aktuelnog šampiona već u četvrtfinalu. 

Utakmica je bila interesantna i dobra. Pohvalio bih svoje igrače za način kako su se borili od početka do kraja. Bilo je tu u određenim minutima razlika koja je bila na jednu dve lopte, otvoreni šutevi. 

Naravno kao u svakoj utakmici, ako ne ubaciš te šuteve nemaš šanse da pobediš. Međutim, iako su ovo zvanične utakmice i početak sezone je tu, taj procenat šuta nije u prvom planu. U prvom planu je ispunjavanje taktičkih zadataka, nekih stvari na kojima radimo od početka priprema i moram reći da je bilo zaista dobro'', izjavio je Barać.

Na kraju, par rečenica i o protivniku. 

''S druge strane, moram da čestitam Partizanu, koji pokazuje koliko je jak. Uspeli su kroz ovih par utakmica, da podignu nivo igre, ovaj večerašnji je bio dovoljan da budu bolji. 

Poželeo bih im sreću u polufinalu i da ceo Superkup prođe u zanimljivim utakmicama kao što je ova danas'', zaključio je Barać.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke