Barać posle drame u Ljubljani: "Onakvi šutevi će ubuduće ulaziti"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 02.10.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Mega promašila šut za pobedu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Mege poraženi su, ali hrabro od Cedevite Olimpije na startu AdmiralBet ABA lige. Uspela je Mega da anulira 20 poena minusa, imali su šut za pobedu, ali trojka za trijumf je promašena. 

Trener Mege Marko Barać istakao je da iskustvo jedna od stavki koja je uticala na ishod meča. 

"Nadam se da je ovo bila za navijače još jedna zanimljiva utakmica, kakvih smo dosta u prošlosti videli između Cedevita Olimpije i Mege. Čestitao bih protivniku na zasluženoj pobedi, oni su utakmicu u Podgorici shvatili kao opomenu i znali smo da nas čeka potpuno drugačija utakmica od te. Preko 50 odsto mog tima je večeras odigralo prve minute u AdmiralBet ABA ligi, a to je uticalo da ne razumemo u potpunosti način na koji treba da odgovorimo. Ono što je bio rezultat toga jeste neverovatan procenat šuta Cedevita Olimpije u prvom poluvremenu. Kada smo u nastavku zaigrali na način na koji ovaj tim treba da igra, onda smo doprineli da im procenti šuta dođu do proseka i budu puno normalniji. Vraćali smo se korak po korak, prilazili na jednocifrenu razliku i na kraju uveli utakmicu u sam egal", rekao je Barać.

Mega je bila dominantna u drugom poluvremenu, a stručnjak veruje da će iz ove utakmice mnogo naučiti. 

"Mogu da čestitam momcima na tome kako su odigrali drugo poluvreme. Postojala je velika razlika u energiji, a videćemo šta je još pored neiskustva razlog za tako nešto. Došli smo na posed zaostatka i šuta za pobedu, nije ušao, ali svi promašaji od mojih igrača neka idu na mene kada na teren izađu na način na koji su ušli u drugom poluvremenu. Siguran sam da će u budućnosti slični šutevi ulaziti, a ja puno sreće želim Cedevita Olimpiji u narednim utakmicama", kazao je Barać.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke