Barać traži da se izvuku pouke posle pobede nad Zadrom

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 05.11.2023.
16:20
Izvor: Sportske.net

Mega se kockala.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Mege pobedili su Zadar u 6. kolu AdmiralBet ABA lige sa 91:81 na svom parketu, a trener domaćih Marko Barać veruje da je prvo poluvreme bilo ono pravo za njegov tim.

 Izabranici Marka Baraća su odlično otvorili meč i iz četvrtine u četvrtinu, uz određene oscilacije, uvećavali prednost. Poveli i sa 18 razlike u trećem kvartalu, ali je usledio veliki nalet gostiju, koji su preokrenuli početkom odlučujuće deonice. Usledila je još jedna neizvesna završnica u kojoj je Mega imala više koncentracije i strpljenja, te je ubeležila novi trijumf. Posle šest rundi oba tima imaju učinak 3-3.

Strateg Mege istakao je da je video dva lica svog tima i da njegova ekipa mora da izvuče pouke.

"Čestitam mojim igračima na načinu na koji su se spremali za utakmicu. Bilo je potrebno mnogo svakodnevnog fokusa, kako bi se igralo na način na koji smo igrali u prvom poluvremenu. Odgovorili smo na sve stvari koje Zadar čine vrlo nezgodnom, atipičnom i kvalitetnom ekipom, te je kao plod toga prvo poluvreme završeno kako je završeno. Videli smo dva različita poluvremena, Zadar je iskusna ekipa koja dugo igra zajedno i koja praktično žmureći može da igra veoma dobro. Promenili su način igre u drugom poluvremenu ofanzivno i defanzivno. 

Odradili smo domaći zadatak kako treba, ali to što se desilo u drugom poluvremenu treba da bude dobra pouka za naredne utakmice. Oni su podigli agresivnost defanzivnu, počeli da udvajaju na piku. Da li nismo imali dobre uglove, da li smo zadržavali loptu nešto duže, ostaje da analiziramo. Raduje što su moji mladi igrači, kada se Zadar vratio u igru, pronašli dodatni motiv i pokazali veliko zajedništvo da se utakmica dobije. Čestitam Zadru na svemu što rade, imaju izvanredne rezultate u oba takmičenja, želim im sreću u nastavku, a mi nastavljamo dalje sa vrednim radom i nadam se sa dobrim igrama", kazao je Barać.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke