Barcokas smrknut: "Utakmica za nauk, moramo da krvarimo"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 06.04.2023.
22:09
Izvor: Sportske.net

Šef struke Olimpijakosa Jorgos Barcokas kritikovao je izdanje svog tima u porazu od Crvene zvezde u Beogradu.

Epa/Maxim Shipenkov
Epa/Maxim Shipenkov

Povezane vesti

Lider Evrolige Olimpijakos poražen je 87:79 od Crvene zvezde, što je grčkom treneru jako teško palo.

Vidno besni Jorgos Barcokas nije se libio da oštro komentariše partiju ekipe u izjavi posle meča.

"Nismo ispratili fizikalnost rivala. Nismo iskontrolisali tempo. Treća deonica je bila užasna, izgubili smo devet lopti", naveo je Barcokas.

Na konferenciji za medije je imao detaljno i iskreno izlaganje.

"Pokušavam da ubedim moje igrače da sada svi timovi imaju dodatni motiv da igraju protiv nas, kao Zvezda koja nema šanse za plej-of. Niko nam se neće predati, moramo da krvarimo. Mnogi igrači su nam imali loše veče i to ne mislim na šut nego na osećaj igre, šta bi trebalo da rade. Imamo još jednu šansu protiv Baskonije za prvo mesto, što je neverovatan uspeh za naš tim. Verujem da će igrači tada biti bolji. Ova utakmica nam je za nauk šta se danas traži u košarci i šta mi moramo da imamo kao tim da bi što bolje završili sezonu", počeo je Barcokas.

Grk navodi da su ovakvi porazi u skoro savršenoj sezoni dobra lekcija.

"Pobeđujemo, ali ne mogu da kažem doslovno da smo se umorili od pobeda. Potrebni su teški porazi za povratak bazičnim košarkaškim vrednostima za pobede. NIje nam dosadilo, ali ovakvi porazi pomažu nama trenerima da podsetimo koliko su jedna odbrana, skok ili faul su bitni za pobedu. Osvojili smo Kup, Superkup, prvi smo u Grčkoj i u Evroligi. Potrebno je da do kraja sezone "spustimo noseve" i borimo se", istakao je Barcokas.

Crvena zvezda je trijumfovala i u prvom susretu u Atini bez Fakunda Kampaca.

"U prvom meču Zvezda je igrala dobro bez Kampaca. Imaju odlične igrače na svim pozicijama, ali to je Evroliga. Teško takmičenje. Mnogi talentovani timovi ne nastavljaju. Odlučuju detalji, povrede, hemija", izjavio je trener Olimpijakosa.

Tim iz Pireja se bori za prvo mesto u Evroligi i presudiće meč sa Baskonijom kod kuće.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke