Barcokasovo "ribanje" za primer - Vezenkov "rastrurio" Bajern u Minhenu

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 17.11.2022.
22:25
Izvor: Sportske.net

Tako se to radi.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Košarkaši Olimpijakosa savaldali su Bajern u Minhenu sa 82:71 u okviru 8. kola Evrolige.

Olimpijakos je bila ekipa od čijih je ruku zavisio krajnji ishod ove utakmice. Od samog starta nametnuli su svoj tempo i nijednom tokom susreta nisu bili u zaostatku. 

Sa čak 16 poena viška okončali su prvi kvartal. Vezenkov, Fol, Kenon i Vokap su počeli jako i Bajern nije mogao da parira ni u jednom segmentu niti da smisli kako da ih sačuva.

No, uspeo je Bajern odličnom drugom četvrtinom da se vrati u život pred pauzu, ali je Olimpijakos odgovorio i to posle prethodnog ribanja Jorgosa Barcokasa.

"Veći deo vremena jedete g*vna. Ne vidim trud. Želim reakciju. Prestanite da igrate kao da želite da se meč svakog trenutka završi. Uzmite loptu i postižite poene. Ako vidim nekoga da ne igra kako treba, izvadiću ga sa parketa", rekao je Barcokas.



Sve u svemu, meč nije olako rešen u korist gostiju. Držao se domaćin pred prepunim "Audi domom", Olimpijakos nikako nije uspevao da stavi tačku na meč, Bajern je imao nekoliko napada da se potpuno vrati, ali kvalitet gostiju je ipak bio mnogo viši od želje nemačkog tima da šokira prošlosezonskog učesnika fajnal-fora.

Bajern je tako na skoru 2-6, dok je Olimpijakos na 6-2 i deluju mnogo ozbiljnije nego prošle godine.

Predvodio ih je izuzetni Saša Vezenkov sa 20 poena i 13 skokova uz indeks 43, 16 je dodao Fol, a 14 Kostas Slukas. Ognjen Jaramaz je imao 12 poena i bio najefikasniji u ekipi Bajerna, Vladimir Lučić je ubacio devet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke