Mirotić i Laprovitola čekirali Barsi kartu za Beograd, Trinkijeriju nedovoljan odlični Jaramaz!

Autor: Milovan Longinov
utorak 03.05.2022.
21:59
Izvor: Sportske.net

Kataloni su na fajnal-foru.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Košarkaši Barselone plasirali su se na fajnal-for Evrolige pošto su večeras u majstorici pobedili Bajern Minhen rezultatom 81:72 i sa ukupnim 3:2 prošli u narednu rundu. 

Barsu su do pobede predvodili sjajni Nik Laprovitola sa 26 poena, uz 5/7 za tri poena, a pratio ga je Nikola Mirotić sa 20 poena.

U timu Bajerna izdvojili su se samo Hanter sa 18 i odlični Jaramaz sa 17 poena, ali to nije  bilo dovoljno za iznenađenje u "Blaugrani".

Trinkijerijev tim je ponovo odigrao odlično u odbrani protiv favorizovanog rivala i "spustio" Barsu na samo 31 poen u prvom poluvremenu, a u drugoj četvrtini Katalonci su ubacili samo 13. 

Bajern je igrao čvrsto u odbrani, nakon 19:18 u prvoj četvrtini, Bajern je na pauzu otišao sa 37:31.

Presudna je ipak bila treća četvrtina u kojoj je Barsa dodala gas. Barsa je odmah ušla u seriju 7:0 i preuzela vođstvo trojkom Kalatesa i lakim poenima Mirotića.

Bajern je u igri držao sjajni Jaramaz koji je vezao četiri poena, ali je Barsa ubrzo otišla već na +10 i pred poslednju četvrtinu vodila 60:52. 

Sjajni Nikola Mirotić trojkom je otvorio četvrtu četvrtinu i najavio pobedu Barse. Bajern je održavao nekako rezultatski zaostatak, ali je onda Kalates ubacio trojku, Laprovitola je dodao lake poene za najveću prednost do tog trenutka - 68:55.

Barsa je do kraja održavala prednost, nije dopustila iznenađenje i plasirala se na F4 zajedno sa Real Madridom i Anadolu Efesom, dok se čeka još jedan putnik, koga ćemo dobiti posle petog susreta između Olimpijakosa i Monaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke