Barsa bolja od Makabija, a Valensija od Bajerna

Autor: Mladen Heleta
utorak 31.01.2023.
22:31
Izvor: Sportske.net

Katalonci preokrenuli u poslednjoj četvrtini.

@FCBbasket
@FCBbasket

Povezane vesti

Košarkaši Barselone i Valensije večeras su ostvarili pobede u 22. kolu Evrolige.

Barselona je pred svojom publikom teškom mukom savladala Makabi rezultatom 83:78 i došla do skora 14-8 i drugog mesta na tabeli. Makabi sada ima učinak 11-11.

Barsa je koliko-toliko kontrolisala situaciju u prvih 20 minuta i na veliki odmor je otišla sa "plus 4", a "ponos Izraela je odigrao furioznu treću četvrtinu, dobio je sa 30:21 i u poslednjih deset minuta ušao sa pet poena prednosti.

Ipak, u odlučujućem kvartalu Makabi je ostao "bez goriva", imao je period od sedam minuta bez poena, pa je Barselona serijom od 14:0 preokrenula rezultat u svoju korist i čak uspela da meč mirno privede kraju.

Higins sa 15 i Jokubaitis sa 14 poena su bili najefikasniji u pobedničkom sastavu. Mirotić je imao 11 poena i devet skokova, a Kalinić tri poena, dva skoka i dve asistencije.

U timu Makabija istakao se Adams sa 20 poena.

Valensija je na svom terenu bila bolja od Bajerna sa 82:73, pa nakon četvrte vezane pobede u elitnom takmičenju ima skor 12-10. Bajern je na učinku 9-13.

Domaći su konstantno bili u prednosti, nisu uspeli da se značajnije odlepe, ali Bajern nije imao snage da preokrene situaciju.

Radebo je bio najefikasniji kod pobednika sa 14 poena, Džons je dodao 11. Vinston je ubacio 22 poena za Bajern.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke