Barsa konačno našla recept za Real, Teo slavi prvu pobedu Virtusa!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.10.2022.
22:29
Izvor: Sportske.net

Završene su još dve utakmice drugog kola Evrolige.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Posle Panatinaikosa i Monaka, večeras su u elitnom evropskom takmičenju uspešni bili i Barselona i Virtus.

Barsa je pred svojim navijačima savladala najvećeg rivala, Real Madrid rezultatom 75:73 i tako prekinula seriju od tri uzastopna poraza od Madriđana, što na kraju prošle sezone u finalu plej-ofa, što na početku ove, u finalu Superkupa Španije.

Domaći su od samog starta stavili do znanja Realu da su rešeni da dobiju ovaj meč i već posle prvog kvartala su imali devet poena prednosti - 24:15. 

Tokom druge četvrtine Real je uspeo da priđe na tri poena zaostatka, ali je u najvećem delu meča Barselona imala dvocifrenu prednost i izgledalo je da će bez većih problema dobiti ovaj meč.

Ipak, sve se promenilo na ulasku u finiš meča kada Real pravi seriju 11:2 i smanjuje na 75:71! Barsa ne koristi ni naredni napad, a na 15 sekundi do kraja Gabrijel Dek je iznudio prekršaj Veselog i sa linije penala je smanjio na 75:73!

Velika nesigurnost uvukla se u redove Barselone, Laprovitola zatim baca loptu u aut prilikom izvođenja i praktično poklanja napad Realu koji dolazi u priliku da dobije ovaj meč! Posle tajm-auta, Barselona je branila poslednji napad Reala i uz mnogo sreće na kraju stigla do pobede, jer je lopta posle šuta Serhija Ljulja za tri poena završila na obruču i domaći su konačno mogli da odahnu.

Šanli sa 14, Veseli sa 13 i Satoranski sa 12 poena predvodili su Barsu do pobede, a naš Nikola Kalinić je meč završio sa sedam poena, četiri skoka i tri asistencije. U Realu najbolji Gabrijel Dek sa 21 poena i Argentinac je bio i najzaslužniji što je njegov tim uopšte došao u situaciju da šutira za pobedu.

Za to vreme, Virtus je u Bolonji ostvario prvu pobedu po povratku u Evroligu, a zaigrao je i oporavljeni Miloš Teodosić. Italijanski tim je pred svojim navijačima savladao Bajern sa 66:63.

Od početka meča Virtus je bio bolji tim, a Bajernu nije pomogla ni dobra partija Vladimira Lučića koji je završio meč sa 15 poena i četiri skoka. Uz njega u poraženom timu se istakao i Vejler-Bab sa 16 poena, a Ognjen Jaramaz je meč završio sa sedam poena.

Kod domaćih najbolji Lundberg sa 13 poena, po devet poena postigli su Miloš Teodosić i Vims, a Džordan Miki je dominirao u skoku sa deset uhvaćenih lopti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke