Barsa potvrdila sjajnu formu pred Partizan!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.10.2023.
20:36
Izvor: Sportske.net

Četvrta pobeda u nizu, što u Evroligi, što u španskoj Endesa ligi.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Peto kolo Endesa lige kompletirano je večerašnjom utakmicom između Gran Kanarije i aktuelnog španskog šampiona, Barselone.

Kao pobednik je izašla Barselona koja je trijumfovala rezultatom 83:73 i tako se pridružila Valensiji, Baskoniji i Bilbau sa skorom 4-1, iza vodećeg Reala koji jedini ima svih pet pobeda.

Gran Kanarija koja je i osvajač Evrokupa, nije najbolje započela novu sezonu - ovo joj je treći poraz u pet odigranih kola.

Dva dana posle velike pobede nad Olimpijakosom u Pireju, ali i dva dana pred gostovanje Partizanu u Beogradu, Barselona je potvrdila da se nalazi u izvanrednoj formi.

Tim Rođera Grimaua je odigrao najbolje kada je bilo najvažnije, u poslednjoj četvrtini, kada je napravio preokret. Ključna je bila serija 9:2 u finišu meča kojom je Barselona definitivno prelomila meč u svoju korist.

Rokas Jokubaitis je bio najbolji u pobedničkoj ekipi sa 14 poena, 6 asistencija i 4 skoka, a pratili su ga Ernangomez i Para sa po 11 poena. Naš Nikola Kalinić je meč završio sa dva poena, četiri skoka i jednom asistencijom za 20 minuta u igri. 

Gran Kanariju su predvodili Argentinac Brusino sa 18 i Amerikanac Lamers sa 13 poena i 7 skokova.

Podsetimo, Barselona u utorak od 18.30h, u trećem kolu Evrolige, gostuje Partizanu u ''Štrark Areni''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke