Barsa prekinula Olimpijakosovu seriju, Kalinić bolji od Milutinova

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.01.2024.
22:29
Izvor: Sportske.net

Posle četiri uzastopne pobede, Olimpijakos večeras poklekao.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 20. kola Evrolige odigrana je večeras u ''Blaugrani'', gde je domaća Barselona pred svojim navijačima savladala Olimpijakos sa 86:78.

Ovo je za ekipu Barselone četrnaesta pobeda u sezoni, treća uzastopna i sada na trećem mestu na tabeli ima skor 14-6, a Olimpijakos je prekinuo niz od četiri uzastopne pobede i pretrpeo ukupno deveti poraz.

Posle manje-više ravnopravnog prvog poluvremena, Barselona je ''dodala gas'' u trećem kvartalu koji je napadački izvanredno odigrala, upisala 31 poen u tom delu igre i stekla 14 poena prednosti.

Gosti iz Pireja se nisu predavali, uspeli su da priđu na samo tri poena razlike u finišu meča, kada su domaći bili nezadovoljni nekim sudijskim odlukama, a Veseli zbog protesta zaradio tehničku, ujedno i petu ličnu grešku.

Ipak, sam finiš pripada domaćem timu, Barsa pravi seriju 5:0 i rešava meč u svoju korist.

Džabari Parker je sa 21 poenom bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, 16 je upisao Ernangomez, a po 13 naš Nikola Kalinić i Tomaš Satoranski.

U Olimpijakosu 22 poena Pitersa, 12 je upisao Vilijams-Gos, a naš Nikola Milutinov četiri poena i osam skokova, dok Petruševa nije bilo u igri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke