Barsa protiv prvaka Evrope prekinula lošu seriju

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.01.2022.
23:06
Izvor: Sportske.net

Katalonci se vratili na pobednički kolosek.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Posle dva uzastopna poraza u Evroligi, ekipa Barselone je večeras na svom terenu u meču 21. kola  savladala aktuelnog prvaka Evrope, ekipu Efesa rezultatom 82:77.

Bio je to duel prošlogodišnjih finalista i svakako veliki derbi ovog kola, iako Efes ove sezone ne igra ni blizu prošlogodišnjeg nivoa.

Tokom prvog poluvremena ekipe su se smenjivale u vođstvu, vodila se ravnopravna borba. U nastavku je do kraja meča Barselona imala rezultatsku prednost, a iako ta prednost ni u jednom momentu nije bila dvocifrena, ekipa Efesa nikako nije uspevala da ''istopi'' taj zaostatak.

Nikola Mirotić je sa 15 poena bio najefikasniji u ekipi Barselone, a dvocifren poenterski učinak imali su i Jokubaitis sa 14 i Sanli sa 13 poena.

Kod gostiju naš Vasa Micić najefikasniji sa 18 poena, od toga čak 12 sa linije slovbodnbih bacanja i četiri skoka, a Larkin ga je pratio sa poenom manje. Međutim, izostale su asistencije, Barsa ih je imala dvostruko više, ukupno 18, u odnosu na samo devet Efesovih, od čega je Micić upisao samo jednu.

Dodajmo još da je Filip Petrušev u ekipi Efesa proveo na terenu samo osam sekundi, bez učinka.

Barselona sada ima 16 pobeda i četiri poraza i nalazi se na vrhu tabele, a Efes je pretrpeo deseti poraz u 19 odigranih mečeva i još uvek je na osmom mestu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke