Barsa se ne zaustavlja, još dva NBA pojačanja, sprema se povratak legende!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 04.07.2019.
20:43
Izvor: Sportske.net

Kakav bi tek ovo bio "bum"!

Epa/Georgia Panagopoulou
Epa/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

Barselona je rešila da sastavi "drim-tim" ovog leta, žele pravo na vrh evropske košarke.

Doveli su Korija Higinsa i Brendona Dejvisa, sjajnog beka iz moskovskog CSKA i jednog od najboljih centara Evrolige iz Žalgirisa.

Usledio je pravi šok, kada je obelodanjeno da su dogovorili i dolazak Nikole Mirotića iz NBA lige, bivši igrač će u Kataloniji dobiti istorijski ugovor za evropske uslove, 70 miliona evra na šest godina.

To nije kraj, kako Barsa želi i legendu španske i svetske košarke Pau Gasola!

Pau Gasol

Ovaj 38-godišnji košarkaš je karijeru počeo upravo u redovima Barselone, nakon tri godine je izašao na NBA draft i 2001. godine su ga Memfis Grizlisi draftovali kao trećeg pika prve runde.

Ostavio je dubok trag u najjačoj ligi sveta, pored Memfisa igrao je i za LA Lejkerse, Čikago Bulse, San Antonio Spars i u finišu minule sezone za Milvoki Bakse.

Osvojio je dva prstena sa Lejkersima, šest puta je bio Ol-star, a 2002. godine je bio izabran i za najboljeg rukija u NBA ligi.

Sa Barsom je na startu svoje karijere osvojio dve titule u Španiji, sada bi mogao da se vrati kući, Gasol je i rođen u Barseloni, gde bi pod vođstvom Svetislava Pešića napao i titulu u Evroligi.

On se oporavlja od povrede kolena, zbog koje bi mogao da propusti Mundobasket u Kini, čeka ponudu iz NBA, ali bi ambiciozna Barsa mogla da ga ubedi da se vrati kući posle 18 godina.

Ne, ni to nije kraj, kako prenosi "Eurohoops", sa Barselonom se dogovorio još jedan košarkaš koji je već nastupao u Kataloniji, u pitanju je bivši igrač Oklahome Aleks Abrines!

abrines

Španac je početkom godine ostao bez ugovora u redovima "Grmljavine", zbog ličnih problema, sada se vratio košarci i naredne tri godine će, prema potpisanom ugovoru, igrati za giganta iz Katalonije!

Nekada "Zvezda u usponu" Evrolige je u NBA odigrao 174 meča u regularnom delu sezone, u proseku je beležio 5,3 poena i 1,4 skoka po nastupu, dok je na 11 nastupa u plej-ofu u proseku upisivao 4,4 poena i 2,3 skoka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran Stanojkov
Thursday, 04.07.2019
22:22

Sve su utakmice gubili zbog Tomica kakav je to cunj Pesic nije znao da vodi tim do pobede kako su izgubili ufinalu sa realom u Madrid na 2 min do kraja Barsa ima+9 i napad izgubi trecu utakmicu koja je bila presudna za titulu

avatar
JC\'90
Thursday, 04.07.2019
21:31

Auu kakav bi to tim bio Gasol , Mirotic, Abrines, Higins... plus igraci koji su vec u Barsi. Bilo bi lepo.

avatar
Sasha_Voj
Thursday, 04.07.2019
23:14

I onda dodju u arenu sva ta velika imena i ima da ih pošaljemo kući sa 10 razlike. U minusu naravno

avatar
barbaroga
Thursday, 04.07.2019
21:28

ODAKLE IM LOVA!? ODAKLE IM LOVA!?

avatar
Ton4i
Thursday, 04.07.2019
23:03

Barselona i Real su mocne finansijske masinerije,veliki brendovi i cudno je samo pitanje odakle im lova..ocito najzad u Barsi resili da izadju iz senke Reala u domacoj ligi i zele titulu i u EL.

avatar
Jasminn
Saturday, 06.07.2019
01:01
avatar
Ton4i
Friday, 05.07.2019
14:40

Pa smatram da je vrlo verovatno slucaj da je fudbalski gigant pomogao na finansijskom planu,godinama u odnosu na Real igrali uglavnom maltene nivo ispod,a fudbalski tim rusio rekorde,prosle sezone je malo falilo da doguraju do fajnl-fora u EL.

avatar
barbaroga
Thursday, 04.07.2019
23:35

U fudbalu da, ali u kosarci ove pare ne mogu da se objasne finansijskom racunicom, izuzev NBA lige koja je na daleko visem nivou. Dovoljno je reci da pobednik EL dobija nagradu od milion evra, a ovaj tim, ako bi dosli svi ovi igraci, mora da ima budzet od 50 miliona. Tesko da postoje sponzori koji bi ulozili ove pare. Pretpostavljam da se dobar deo para u budzet prelije iz fudbalske sekcije. To je jedino racionalno objasnjenje ... ili eventualno pranje para ...