Barsa se plaši dve stvari večeras u Beogradu, jednu svi znate, koja je druga?

Autor: Boris Jovanović
petak 18.10.2024.
08:05
Izvor: Sportske.net

Lider Zvezda večeras juri četvrtu pobedu, Katalonci znaju od čega se treba čuvati...

Povezane vesti

Nakon četiri vezane pobede, dve u prvenstvu, dve u Evroligi, Barselona danas stiže u Beograd.

Katalonski mediji se pribojavaju gostovanja u "koloseumu" kako nazivaju "Arenu", navode da Zvezda nije slučajno jedini neporaženi tim ove sezone. Pominje se da su doveli sedam igrača, da su počistili Fener, a jasno najveći problem za rivale i prednost crveno-belih su navijači.

"Beograd je zastrašujuće iskustvo za sve timove", kaže trener Penjaroja, a bivši igrač Partizana, Jan Veseli smatra da gosti ne treba da obraćaju pažnju na tribine, niti da budu dekoncentrisani.

Ali, to je nešto što se podrazumeva kada srpski klubovi igraju kod kuće.

Zabrinutost u Barsi izaziva Zvezdina odbrana. 

Lider Evrolige prima najmanje poena u prva tri kola, tek nešto više od 68. Ukazuje se da su Fener naterali na 18 grešaka, da su agresivni, ali i da dobro poznaju Barsu, na kraju krajeva Kalinić je igrao za Blaugranu do ove sezone. Bekovska linija je piše "Mundo Deportivo" jedna od najkvalitetnijih u Evroligi, a pod košem dominira Bolomboj.

Žoel Para je van stroja za Katalonce, vraća će mladi bek Dame Sar, ali teško da će on biti faktor u uzavreloj atmosferu.

Katalonski "Sport" u najavi meča navodi reči Penjaroje da je Zvezda veoma disciplinovana u igri i da se lako prilagođava rivalima. Uz to dodaju da su rano ušli u formu i da su ključni igrači već na optimumu mogućnosti, to je razlog što Zvezda vodi na tabeli.

Meć u "Areni" počinje od 20 časova, Zvezda nije pobedila Barselonu od 2017. ali teško da će i to uticati na crveno-bele koji se naravno uzdaju u domaći teren, osim odlične forme. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke