Barsa serijom 16:0 srušila moćni Real!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.01.2024.
22:53
Izvor: Sportske.net

Tek drugi poraz branioca titule od početka sezone u Evroligi.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Izgledalo je da je madridski Real ove sezone gotovo nepobediv i neranjiv, ali onda se pojavila Barselona i pokazala da to baš i nije tako.

Duel Barse i Reala je večeras obeležio 18. kolo Evrolige, bio je to poslednji meč ovog kola, a Barselona je na kraju trijumfovala sa 83:78.

Real sada na čelu tabele ima skor 16-2, a Barselona je pokazala da izlazi iz kraće rezultatske krize i sada na trećem mestu ima 12 pobeda i šest poraza.

Prvo poluvreme baš i nije nagoveštavalo ovakav ishod. Real je uglavnom imao blagu rezultatsku prednost, ali mu Barsa nije dozvoljavala da se značajnije rezultatski odvoji.

Početkom trećeg kvartala je Barsa uspela da povede sa 54:50, Real je nešto kasnije vratio prednost na svoju stranu i poveo sa 58:62, a onda sledi ključni period utakmice.

Krajem treće i početkom četvrte deonice Barselona pravi seriju 16:0 i od 58:62 stiže do vođstva od 74:62!

Uspeo je Real da prepolovi tu razliku, ali na ulasku u sam finiš meča Laprovitola pogađa važnu trojku za Barsu, na drugoj strani Hezonja je neprecizan i tu je priča u ovom meču završena.

Jan Veseli je bio igrač utakmice sa 27 poena, Laprovitola je upisao 14, uz osam asistencija, a odličan je bio i naš Nikola Kalinić sa 13 poena, pet asistencije i četiri skoka.

U Realu Musa najefikasniji sa 19 poena, a Hezonja ga je pratio sa 16.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke