Barsa u Kaunasu izborila Kaunas, "metla" za Žalgiris!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 03.05.2023.
20:52
Izvor: Sportske.net

Potencijalni protivnik Partizanu ili Real Madridu je poznat.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Pobeda Barselone sa 3:0 protiv Žalgirisa, bilo je 77:66 u trećoj utakmici, pa imamo prvog putnika u Kaunas na Fajnal for. 

Barselona je u prvoj četvrtini imala čak osam izgubljenih lopti (Nikola Kalinić čak četiri), ali domaćin nikako nije uspevao da stigne do rezultatskog priključka. Dimša je prvi koji je uspeo da pokrene svoj tim sa pet uzastopnih poena, pa je očajan početak domaćina vrlo brzo bio nadoknađen. 

Odlična odbrana Žalgirisa u drugoj četvrtini je donela i 22:19 za domaće i to na 5 minuta do kraja poluvremena, a onda je i Birutis pogodio preko Veselog za 24:19. 

Barsa je uspela da se vrati u prednost, a tokom treće četvrtine takoće se igralo izuzetno tvrdo. Bitna trojka je bila Tomasa Satoranskog za 30:34, a onda još jedna njegova za 30:37!

Gosti daleko bolji do kraja deonice, Lekavičius je samo dao nadu domaćinu da može do pobede trojkom u poslednjoj sekundi ovog dela igre za 61:48. 

Ekipa Šarunasa Jasikevičijusa je uspela da ne samo održi prednost, nego i da uveća razliku, Mirotić je pogodio trojku za 14 razlike, domaći baš ništa nisu mogli da pogode večeras...

Žalgiris praktično nije imao nikakve šanse, kada god bi imali priliku da sustignu Barsu, pojavio bi se neko ko bi to lako odbio. 

Ulanovas najefikasniji kod domaćina sa 13 poena, Birutis je dodao 12, Dimša je dodao 8, koliko je imao i Lekavičijus. 

Veseli i ovoga puta najefikasniji u redovima pobednika, imao je 14 poena, koliko i Satoranski, a Tobi je dodao 13. Kalinić 2 poena, ali je imao čak 6 izgubljenih lopti. 

Kao što već znate, Barselona u polufinalu na F4 čeka pobednika duela Partizan-Real Madrid. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke