Barselona nije nadigrala Partizan - Šta je naučeno pred Real

Autor: Sportske Net
sreda 29.03.2023.
22:05
Izvor: Sportske.net

Možda niste očekivali ovaj početak, ali ljubav je rad na potencijalima voljene osobe. To je jedna od najlepših definicija ljubavi. Evo, da implementiram to na Partizan, mada mislim da je mnogima i ovako sve jasno.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Dok je nekima muka pesme koju su ,,grobari“ pevali na kraju jučerašnje utakmice u Areni u kojoj je ,,zvanično bilo 20 000, ali znamo koliko više je unutra“, drugi su mišljenja da je ovog puta bila odgovarajuća trenutku. Ako je neko očekivao da navijači budu blazirani posle poraza, taj je ne poznaje ovaj klub. Uvek će se pevati pesme Partizanu, jer to je ljubav - rad na potencijalima onoga koga voliš. A, svi znamo kako igrači Partizana doživljavaju podršku. I, dok neki komentarišu da su igrači bili vidno umorni da nije bilo realno očekivati pobedu nad Barselonom, ja ću samo da im kažem da će navijači uvek očekivati pobedu svog kluba bez obzira na okolnosti i protivnika, ono što je realno je potpuno irelevantno u ovakvim okolnostima.

Elem, da se osvrnemo na STATISTIKU jučerašnje utakmice sa Barselonom. Bar na poneki segment.

Možda pitanje za razmišljanje jeste zašto se Partizan često muči sa ekipama koje dobro šutiraju sa distance? (najsvežiji primer pre  Barse je Fener u Beogradu - 54 odsto šuta za tri). Odbrana spoljnog šuta predstavljala je problem i sinoć, jer je Barsa, što je bilo sasvim očekivano, šutirala 61,1 odsto (11/18) za tri, što se na primer očekivalo i od Olimpijakosa prošle nedelje, ali na sreću se nije desilo. Barselona je Partizan i nadskakala, 34 u odnosu na 24 skoka na utakmici. Valja napomenuti da španski tim na svakoj poziciji ima igrače koji su viši od Partizanovih, što je svakako pravilo razliku i otežavalo igru crno-belih. Barselona je toliko dobro spremila utakmicu da je uspevala da otežu pik and roll igru Obradovićevog tima na koju su toliko oslonjeni, što ih je u krajnjem slučaju dovelo do pozitivnog rezultata. Možda i najveća amplituda je u kategoriji asistencija, Barselona 25 - Partizan pet. Igra u tranziciji je bila još jedan od segmenata i problema Obradovićevog tima, nekoliko trojki je primljeno baš na taj način.

Partizan je izgubio svega tri lopte na jučerašnjoj utakmici, a gosti 14, ali je Barselona svim drugim, posebno skokom, neutralisala ovu kategoriju. Beogradska ekipa imala je šest ukradenih lopti, bili su u momentima prilično agresivni u odbrani, što je upalilo, izlovali Mirotića u reketu u nekoliko navrata, ali crnogorski centar je onda napravio problem na spoljnoj liniji timu Željka Obradovića, kada je pogodio dve važne trojke. Madar je možda mogao bolje u napadu, ali imajući u vidu da je igrao protiv mnogo visoke ekipe, ne možemo isključiti da je u odbrani bio agresivan i posvećen, uprkos mismatch situacijama koje su bile neizbežne i limitu kada je reč o već pomenutoj visinskoj razlici.

Panter je uprkos 16 postignutih poena imao loš procenat šuta 5/11 za dva, 1/6 za tri poena, ali je u situacijama sa Kalinićem u duelu uglavnom izlazio kao pobednik i uspevao da dođe do poena.

Ono što je Barselona u mnogome uspešno radila, jeste što je neutralisala poene Partizana u reketu, odvojili su Lesora od njegove primarne pozicije, odnosno od koša, i to je verovatno bio jedan od glavnih zadataka Jasikevičujusa kada je pripremao ovaj meč.

Verovatno je suvišno trošiti reči na Jana Veselog, koji igra najbolju košarku u dresu Barselone, Laprovitolu, Mirotića i ekipu, kao i Egzuma na drugoj strani, koji je bez ikakvog pitanja, bio najbolji u domaćem sastavu.

Bilo kako bilo, Barselona je pobedila, zato što je bolja ekipa, ali Barselona nije nadigrala Partizan. Dva važna faktora, uticala su, nažalost negativno na ishod ove utakmice, a to su sudijske odluke od omražene nam trojke (dvojke) i sreća (recimo oni šutevi Nanelija i Avramovića).

U petak se igra nova utakmica, protivnik je ponovo španski tim, Partizan je mnogo napredovao od prošlih mečeva sa Barselonom i Real Madridom. Olakšavajuća okolnost biće dan više odmora za crno-bele, koji naravno znaju sve ovo što sam ja ovde ,,izmlatila", i još mnogo više. Ostaje da se vidi kako će odgovoriti na izazov zvani ,,još jedan visoki tim, sa akcentom na Tavaresu". Jedva čekam da gledam Partizan i nadam se još jednoj pobedi crno-belih, protivnik nije bitan. Važna je pesma, odnosno rad na potencijalima Željkovog Partizana.

Maša

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke