Barsina kriza, PAO od -16 do deobe drugog mesta!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.03.2024.
22:20
Izvor: Sportske.net

Sjajni Panatinaikos!

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Pobeda Panatinaikosa u derbiju 31. kola Evrolige. Barselona je u krizi, posle dva poraza u ACB ligi, usledila su i dva uzastopna u Evroligi. PAO je večeras bio bolji nadoknadivši -16 protiv Barse, na kraju je bilo 89:81. 

Sjajna igra Barselone u prve dve četvrtine, gostujući tim je imao neverovatnu seriju od 17:0 za 24:40, ali je domaćin nekako uspeo da do kraja poluvremena smanji razliku na pristojnijih -12. 

Treća deonica je bila ta u kojoj je Panatinaikos krenuo da spušta prednost Barselone, da bi do izjednačenja došlo u poslednjem minutu ove deonice. Ipak, Abrines je pogodio bitnu trojku, potom i na startu poslednje deonice još jednu za +4. 

Ipak, igrači Panatinaikosa su odigrali sjajno u napadu, Slukas je pogodio trojku, potom i Kendrik Nan, Barselona je igrala veoma loše u tim momentima i nisu bila dovoljna ni dva tajm-auta. 

Posle zakucavanja večeras fantastičnog Kendrika Nana bilo je 81:73, da bi Mitoglu poenima odveo PAO na +10. na dva i po minuta do kraja. 

I na kraju drama, iako je PAO pobednik, Barsa je dobila 8 poena razlike prvu utakmicu, Panatinaikos je imao +11, Laprovitola je stao na liniju za slobodna bacanja, promašio namerno drugo i na 10 razlike je imao dva slobodna bacanja da ne ostavi Barsu iza Panatinaikosa u međusobnom skoru. 

Učinio je to, sada ćemo gledati totalnu dramu do kraja takmičenja...

Nan je imao 22 poena, Mitoglu 19 poena i 10 skokova, Slukas 18 poena i 8 asistencija, a Lesor 13 poena. Kod gostiju Ernangomez i Veseli po 13.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke