Bartomeu bi po ugledu na fudbalsku Ligu šampiona, promene u Evroligi, šta to znači za ABA ligu?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 07.04.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net

Više utakmica, više novca, tvrdi Španac...

screenshot: Youtube.com
screenshot: Youtube.com

Povezane vesti

Čelnik Evrolige Đordi Bartomeu najavio je promene u najelitnijem evropskom košarkaškom takmičenju i to po ugledu na fudbalsku Ligu šampiona.

"Do sezone 2023/2024 želimo da imamo 16-18 klubova sa višegodišnjim licencama i vlasnicima Lige. (UEFA) Liga šampiona ide ka većem broju utakmica, što je put kojim bismo takođe mi mogli da idemo u budućnosti. Sledeće godine biće dve vajld karte, ali nijedna od njih neće biti za Italiju", otkrio je Španac.

Italijani ipak veruju da će tim koji sa klupe predvodi Aleksandar Đorđević u bliskoj budućnosti dobiti licencu.

"Virtus predstavlja budućnost, ali postoje zadaci koje treba da ispunimo i mi i klub. U naredne 2-3 godine radićemo zajedno. Italija nam ostaje referentna tačka. Virtus je dobro radio poslednjih godina i nadam se da će nastaviti projekat nove hale, jer je ona ključni element za osiguranje ekonomske održivosti", odgovorio je Bartomeu.

On je potom istakao da rezultati neće biti najvažniji kada se bude odlučivalo o dodeli licence za Evroligu.

"Vreme je da sve sagledamo sa druge tačke gledišta. Ne možete u profesionalnoj ligi da se bavite samo konceptom pobede po svaku cenu. Potrebna je struktura, garancije za budućnost koje vam omogućavaju da investirate u projekat koji dovodi do investicija, kao što je Virtus. U ovom tužnom trenutku za sve imamo priliku da razmislimo o svemu, o dubokoj reformi...", kazao je Bartomeu.

Proširavanje Evrolige bi moglo doneti benefite timovima iz ABA lige koji i sada imaju prednost kada se dodeljuju vajld-karte. O dugoročnim licencama za neki od klubova iz Srbije ili regiona, pak, teško je govoriti...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke