Baš gadno, molitva za Embida! Dragić je "evergrin"!

Autor: Boris Jovanović
subota 13.03.2021.
09:18
Izvor: Sportske.net

Loše vesti iz distrikta za Sikserse, sjajna partija Slovenca i pobede favorita obeležile veče, pored naravno Nikole Jokića...

AP Photo/Nick Wass
AP Photo/Nick Wass

Povezane vesti

Filadelfija je dobila u prestonici, ali bi pobeda u distriktu skupo mogla da ih košta.

Naime, Embid je ubacio 23 poena, ali se povredio tokom treće četvrtine pa sada ostaje čekanje, odnosno lekarska procena, videćemo koliko će odsustvovati. On je propustio nekoliko mečeva i Ol-Star jer je bio rizičan zbog konkakta sa zaraženim virusom, ali se vratio u distriktu. Bez njega, ako je povreda teža (pao je na levo koleno) Siksersi nemaju šta da traže na Istoku. Kamerunac je u meč ušao sa prosekom 30 poena i blizu 12 skokova.

Vašington je posle Ol-Stara izgubio oba meča, Vestbruk je ubacio 25, Bil samo 19, vodeći strelac lige je zakazao. Takođe, ovo je prvi put da Fili nosi pobedu iz prestonice posle 10 mečeva.
Nju Orleans je opravdao ulogu favorita protiv slabog Klivlenda, spustili su Kavse na 82 poena, ostalo je bilo rutina. Ingram je ubacio 28 poena za 25 minuta, Zajon 23 za 18, jer je sve bilo rešeno mnogo pre kraja.

Čikago je takođe jakom odbranom slomio Bulse. Batler je timu u kome je proveo šest sezona ubacio 28 poena, Dragić igrao kao zmaj u poslednjoj četvrtini kada je postigao 20 od svojih 25 koševa i praktično rešio utakmicu. Oba tima su delovala umorno, dva meča za dva dana, ali je Slovenac bio prevaga, kao da ne stari, uvek je u modi!

Oslabljeni Orlando je izgubio u Teksasu od San Antonija koji je kompletirao redove, posle izostanka zbog korone vratila su se četvroria. Gej je ubacio 19, Marej i Derik Vajt po 17, a ovo je prvi put da je dvorana bila otvorena za navijače posle više od godinu dana i pobede protiv Dalasa u martu prošle godine. Naravno, bilo je prisutno samo 3200 navijača, ali delovalo je makar za trenutak da se život vraća u normalu. Medžik bez sedmorice zbog bolesti i povreda, Vučević je ubacio 26 poena i imao 9 skokova, ali je njegov tim postigao samo 77, pa je jasno da nisu imali nikakvu šansu.

Hjuston naravno nije mogao da se vadi u Juti, pa iako Džezeri nisu igrali dobro, kada su u poslednjim minutima pojačali ritam, lako su prelomili utakmicu. Kouč Kvin Snajder nije bio zadovoljan sem sa poslednja tri minuta. Kao da je tim bio zarđao posle pauze. Mičel je ubacio 28 poena, imao 8 asistencija i 7 skokova. Napravili su 20 grešaka i ipak naneli očajnim Roketsima 15. poraz u nizu. Gobert je uz 14 poena i 13 skokova imao 6 blokada.

Dobili su i Lejkersi u finišu, Kajl Kuzma je pogađao kada je bilo najpotrebnije, u poslednjoj četvrtini je ubacio 15 od 24 poena, dodao i 13 skokova, ovo je bila prva utakmica Lejkersa posle pauze i tek četvrta pobeda u 11 mečeva. Pejsersi su vodili do poslednjeg perioda, a onda je Kuzma preuzeo stvari i završio posao. Lebron je brojao do 18, Harel dodao 17 poena, u Indijani su dve asistencije nedostajale Sabonisu (20 poena, 14 skokova) za novi tripl-dabl, Brogdon je ubacio 29 poena, ali je utihnuo u nastavku.

U Tenesiju, Nikola Jokić je dominirao, Denver je stigao do pete pobede u nizu.

Ume Jokara i ovako da iznenadi!
Posted by Sportske.net on Петак, 12. март 2021.

Vašington - Filadelfija 101:127
Memfis - Denver 102:103
Nju Orleans - Klivlend 116:82
Čikago - Majami 90:101
San Antonio - Orlando 104:77
Juta - Hjuston 114:99
LA Lejkers - Indijana 105:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke