Basketaši Srbije na Olimpijskim igrama!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 01.11.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net, Beta

Sjajno!

FIBA
FIBA

Povezane vesti

 Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 kao prvoplasirana na FIBA svetskoj rang-listi obezbedila je vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, saopštio je danas Olimpijski komitet Srbije.

Srpski basketaši su šestostruki šampioni sveta i petostruki prvaci Evrope

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 je ove godine osvojila titule svetskih i evropskih prvaka.

Dejan Majstorović, Strahinja Stojačić, Mihailo Vasić i Marko Branković su najpre dominirali na Svetskom prvenstvu u Beču - u grupi su pobedili Madagaskar, Francusku, Nemačku i Brazil, u četvrtfinalu Austriju, u polufinalu Letoniju i konačno, u borbi za zlato, SAD sa 21:19.

Strahinja Stojačić proglašen je za najboljeg igrača turnira, a Srbija je šesti put postala najbolja selekcija sveta.

Tri meseca kasnije, Srbija u sastavu Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać, bila je najbolja i na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu.

Basketaši Srbije su odigrali pet utakmica i upisali pet trijumfa - Savladali su Austriju, Izrael, Holandiju, Letoniju i u finalu Litvaniju sa 22:20. Ponovo je Strahinja Stojačić poneo epitet najboljeg igrača, a Srbija je peti put zaredom odbranila šampionsku titulu.

Na prethodnim Olimpijskim igrama održanim u Tokiju 2020, reprezentacija Srbije u basketu 3x3 osvojila je bronzanu medalju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke