Baski ostavili "Ponos Izraela" bez plej-ofa!

Autor: Boban Filipović
četvrtak 29.03.2018.
22:44
Izvor: Sportske.net

Večeras smo dobili odgovor na pitanje kojih osam ekipa ćemo gledati u 1/4 finalu Evrolige.

screenshot: Twitter.com
screenshot: Twitter.com

Povezane vesti

Makabi ponovo nećemo gledati u doigravanju najelitnijeg košarkaškog takmičenja na "Starom kontinentu"!

Višestruki šampion Evrope je otišao na gostovanje u Vitoriju sa nadom da pobedom nad direktnim konkurentom može da uhvati slamku spasa i da se domogne plej-ofa, ali Baskonija je bila nepremostiva prepreka, slavila rezultatom 83:72 i obezbedila mesto u četvrtfinalu Evrolige kolo pre kraja regularnog dela sezone.

Gosti su nešto bolje ušli u meč, poveli sa pet razlike sredinom prvog kvartala, ali onda sledi serija 11:4 domaćina koji na prvi mali odmor odlaze sa prednošću od četiri poena - 22:18.

Baski su u drugom kvatralu otišli u par navrata na +8, ali je na poluvremenu prednost bila identična kao posle prvih deset minuta igre - 38:34 je bio rezultat sa kojim se otišlo na veliki odmor.

Izabranici Pedra Martineza otvaraju treću četvrtinu serijom 5:0 i nedugo potom stiču prvi put dvocifrenu predsnost na utakmici (51:41), međutim, sledi odgovor Makabija koji na ulazu u odlučujučih deset minuta topi minus na jedan posed - 56:53.

Prva polovina poslednje deonice se odvija tako što prednost Baska varira između tri i šest razlike, da bi finiš u potpunosti pripao domaćinu koji dolazi do pobede kojom je overio vizu za plej-of.

 
Johanes Fojtman je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, Garino je ubacio 11, Buboa 10, Poarije, Šengelija, Džening i Grendžer po devet poena.

Na drugoj strani, Pjer Džekson je predvodio Makabi sa 14 poena, Parahovski je postigao 12, Tajus 11, Noris Kol 10.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke