Baskonija nije za šalu, Zvezda sa 0-3 u problemu

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 19.10.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Težak rival pred šampionom AdmiralBet ABA lige.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaše Crvene zvezde predstojeće srede očekuje okršaj 3. kola Evrolige u Vitoriji gde će gostovati ekipi Baskonije.

Iako se činilo da će Baskonija potpuno drugačije otvoriti sezonu, tim Đoana Penaroje besprekorno je otvrio kampanju u elitnom evropskom klupskom takmičenju. Dve pobede protiv Valensije i Partizana, dojučerašnjih timova iz Evrokupa ulivaju nadu da ova ekipa može da napravi nešto više od predviđenog. Ipak, tek im predstoje susreti sa znatno moćnijim klubovima, te će se tada kreirati jasnija slika. U ACB ligi ne blistaju toliko. Upisali su dve pobede uz dva poraza u prva četiri kola.

Zvezda će u četvrtak gostovati na parketu gde je minule sedmice pao Partizan posle produžetaka iako je ekipa Željka Obradovića do same završnice imala meč u svojim rukama. Na kraju, neverovatna trojka Hauarda preko Ledeja i Pantera za produžetak i potpuni psihološki preokret u korist Baskijaca. Španci ovih dana imaju vrlo raspoložene šutere, pa tako Hauard i Homs, uz Gedraitisa mogu lako napuniti koš bilo kog protivnika kada im odbrana nije na nivou.

Ali, kako su igrači Baskonije imali obavezu da igraju u nedelju svoju ligašku utakmicu, Crvena zvezda je odmarala u AdmiralBet ABA ligi. Sasvim sigurno, meč sa Cedevita Olimpijom bio bi velika potrošnja za roster Vladimira Jovanovića, ali do njega nije došlo zbog zahteva koji je slovenački klub uputio usled povećeg broja zaraženih igrača virusom korona. Tako će Zvezda s punim baterijama putovati u Vitoriju ojačana Ognjenom Dobrićem, ali i Benom Bentilom koji je trebalo da preskoči nedeljni okršaj sa Cedevita Olimpijom. Naime, on je pri potpisu ugovora sa Zvezdom dobio dozvolu kluba da istaknutog datuma ode u Ganu na sestrinu svadbu, što je među navijačima regionalnog i srpskog šampiona prošlo polovično. Mnogi su smatrali da klub previše dopušta igračima bez obzira na to što je Bentil najviše pokazao od svih ove sezone, dok se drugi vode parolom: „Bolje da propusti jednu utakmicu i bude srećan, nego da mu zabraniš da ode i da imaš nezadovoljnog igrača u timu“. U tome svakako ima istine.

Zvezda je protiv Panatinaikosa prošle nedelje imala svoju šansu za prvu pobedu u ovoj sezoni, ali upravo Bentil sa penala nije uspeo da donese bitne poene koji bi crveno-belima doneli radost. Naravno, Zvezda je i dalje daleko od najbolje forme, prevashodno jer im nedostaje Nemanja Nedović koji u ruci uvek ima barem 15 poena i projektovan je za lidera tima, ali još nije bilo ni Ognjena Dobrića od kojeg se takođe očekuje bitna uloga u rosteru. Tako nema razloga da se pali lampica alarma u timu i oko njega, ali je činjenica da bi u slučaju poraza u Baskoniji, Crvena zvezda imala ozbiljan problem da nadoknadi tri poraza. Posebno jer dva dana kasnije gostuju Realu u Madridu što vuče ka potencijalnih 0-4...

Ono što je bitno napomenuti jeste da će novo pojačanje Luka Vildoza putovati u Španiju, ali neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv svog bivšeg tima, Baskonije. 

Hasan Martin će imati više od dvocifren broj poena? Probaj u AdmiralBetu, kvota je 1.90!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke