Baskonija od gotovog umalo napravila veresiju, najbolja partija u sezoni Vanje Marinkovića

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.10.2021.
21:49
Izvor: Sportske.net

Sve je moglo odavno biti gotovo...

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije trijumfovali su u Berlinu protiv Albe sa 76:80 u duelu 4. kola Evrolige.

Obe ekipe su pred ovaj okršaj imale negativan skor (1:2) nakon prve tri utakmice, a za Albu će se on dodatno pokvariti nakon međusobnog susreta.

Odlično je izgledala Baskonija u prvom poluvremenu, imala +24 i marširali su ka svojoj drugoj pobedi u sezoni. Tada je sjajan bio Vanja Marinković sa tri pogođene trojke. Zahvaljujući odličnom Luku Sikmi koji je sjajno šutirao, Alba je uspela da poljulja Baskoniju i dođu na jednocifrenu razliku pred poslednjih nekoliko minuta susreta.

Gotovo tri minuta je Baskonija čekala na svoje poene, da bi Grejndžer sa penala ponovo doneo +6 za Špance. Kasnila je Alba sa pravljenjem faulova, dobro su uspevali igrači Duška Ivanovića da prenesu loptu u fazu napada, ali Nemci se nisu predavali.

Međutim, Baskonija ipak nije dozvolila šokantan preokret i radovali su se u Berlinu. Simone Fontekio je upisao 17 poena, po devet su upisali Marinković i Noko. U Albi se istakao Sikma sa 19 koševa.

Makabi je u efikasnoj utakmici bio bolji od ASVEL-a u Viljerbanu sa 85:93 uz odličnu partiju Džejmsa Nanalija koji je upisao 25 poena. "Ponos Izraela" je sada na skoru od dve pobede i dva poraza, a ekipa ASVEL-a upisala je prvi poraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke