Baskonija "pokorila" Bolonju i "gurnula" Virtus na deseto mesto!

Autor: Mladen Heleta
petak 12.04.2024.
22:32
Izvor: Sportske.net

Sedmi uzastopni poraz italijanske ekipe.

EPA-EFE/L. Rico
EPA-EFE/L. Rico

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije savladali su Virtus u Bolonji sa 95:91 u poslednjem 34. kolu regularnog dela sezone u Evroligi.

Ovo su dva tima koja ćemo gledati u plej-inu, a večerašnji meč je imao veliki značaj, jer je pobedniku donosio osmo mesto, dok je poraženog "bacao"na desetu poziciju. 

Na kraju je tim Duška Ivanovića slavio i na startu plej-ina će "gostovati" Makabiju u Beogradu, u borbi za sedmo mesto. Ko izgubi taj meč, biće domaćin pobedniku duela između Efesa i Virtusa, u borbi za osmo mesto.

Baskonija je ligaški deo takmičenja završila sa skorom 18-16, a Virtus sa 17-17, uz sedam uzastopnih poraza. Tim iz Bolonje je prvi deo sezone uglavnom proveo na trećem mestu, a kapital koji je tada stekao ga je i sačuvao u plej-in zoni.

Večeras je Virtus na poluvremenu imao +9, ali je u nastavku usledio veliki preokret. Baskonija je treći period dobila sa 31:21, potom je preuzela kontrolu rezultata i u neizvesnoj završnici odbila nalet domaćih, pa je upisala veliki trijumf.

Hauard je "napunio" koš Virtusa i ubacio 34 poena, a odličan je bio i naš Vanja Marinković sa 17 poena. Miler-Mekintajer je dodao 16 poena i sedam asistencija.

Kod Virtusa, 18 poena Lundberga, dok je naš Ognjen Dobrić upisao tri poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke