Baskonija popušta, Čima Moneke sve bliži Partizanu?!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.07.2024.
21:44
Izvor: Sportske.net

Transfer koji će obeležiti leto?

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prošle godine je to trebalo da bude Nikola Mirotić, koji se tada neočekivano predomislio oko prelaska u Partizan, a ovog leta je glavna Partizanova želja Čima Moneke, španske Baskonije.

Navijači Partizana su poodavno izrazili želju da harizmatični i nesumnjivo kvalitetni košarkaš obuče dres njihovog kluba, pa su ga sjajno dočekali tokom gostovanja Baskonije u evroligaškom susretu u Beogradskoj areni.

Delovalo je da je i Moneke uživao u prepoznatljiovoj atmosferi koju prave navijači Partizana, pa mu tokom ovog leta na društvenim mrežama stiže bezbroj poruka pristalica crno-belih da pojača ekipu Željka Obradovića.

Prethodnih dana je bilo nezvaničnih informacija da Baskonija traži čak 1.5 miliona evra na ime obeštećenja, što je za Partizan neprihvatljivo, ali izgleda da ima novih momenata u celoj priči.

Naime, ''Sportal'' večeras prenosi svoja najnovija saznanja da su čelnici Baskonije ''promenili stav oko obeštećenja za nigerijskog košarkaša''.

To praktično znači da je Baskonija ''pristala na manju sumu'' i da je sada situacija znatno povoljnija za Partizan. Isti izvor navodi i da je Moneke navodno rekao upravi kluba iz Vitorije da bi ''rado prešao u Partizan ako bi se klubovi dogovorili oko obeštećenja''.

Taj dogovor je sada znatno realniji, ali epilog se još uvek čeka.

Dvadesetosmogodišnji krilni centar je za godinu i po dana u Evroligi koje je proveo u ekipama Monaka (6 meseci) i Baskonije (godinu dana) ostvario prosečni učinak od 10.5 poena, 5.5 skokova, 1.1 asistencija, uz indeks korisnosti 13.9.

A kako trenutno izgledaju sastavi evroligaških ekipa, možete se podsetiti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke