Baskonija poslala Efes kod Zvezde i Partizana, Olimpijakos na vrhu, Bajern sve bolji

Autor: Darko Mitrović
petak 27.01.2023.
22:55
Izvor: Sportske.net

Večeras odigrane još tri utakmice 21. kola Evrolige.

EPA-EFE/L. Rico
EPA-EFE/L. Rico

Povezane vesti

Najviše uzbuđenja bilo je u Vitoriji, gde je Baskonija posle velike drame i preokreta savladala Efes posle produžetka sa 114:111.

U regularnom toku meča rezultat je bio 98:98, iako je Efes sredinom poslednje deonice vodio sa 89:80!

Ne samo da je aktueni evropski šampion to ''uspeo'' da prokocka, nego je i u produžetku posle trojke Larkina poveo sa 111:108 na minut i 19 poena do kraja, ali je zatim dozvolio seriju domaćih od 6:0. Odlulujuće poene je sa linije penala postigao Kosteljo koji je tako doneo Baskoniji dvanaestu pobedu, ujedno prvu posle četiri uzastopna poraza.

Kosteljoi je bio i najefikasniji u pobdničkoj ekipi sa 33 poena, pratio ga je Tompson sa 19 poena i 16 asistencija, dok je Giedraitis dominirao u skoku sa čak 18 uhvaćenih lopti. Naš Vanja Marinković je meč završio sa devet poena i tri skoka.

U Efesu Larkin 21, a naš Micić i Buboa postigli su po 19 poena. Efesu je ovo 11, poraz, pa se tako na tabeli pridružio Crvenoj zvezdi i Partizanu koji imaju isti skor.

Za to vreme u Pireju, Olimpijakos je savladao ekipu Makabija sa 95:89 i pridružio se Realu na vrhu tabele, sa učinkom od 14 pobeda i sedam poraza. Ovakav epilog odgovara i našim predstavnicima, jer je Makabi na osmom mestu ostao samo na jednu pobedu više od Zvezde i Partizana.

Saša Vezenkov je sa 23 poena i devet skokova bio najefikasniji u Olimpijakosu, a isti učinak kod gostiju je imao Sorkin.

Kako sezona odmiče, Bajern igra sve bolje. Ekipa Andree Trinkijerija je večeras upisala četvrtu pobdu u poslednjih pet kola i kao da se preporodila posle poraza od Partizana u Beogradu.

Večeras je Bajern na svom terenu u Minhenu savladao ekipu Virtusa rezultatom 91:84.

Sada i Bajern i Virtus imaju skor 9-12 i na tabeli su prvi pratioci Zvezdi i Partizanu.

Vinston sa 15 i Rubit sa 14 poena predvodili su Bajern do pobede, a Ognjen Jaramaz je doprineo trijumfu sa svojih šest poena. U Virtusu najefikasniji Heket sa 12 i Teodosić sa 11 postignutih poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke