Baskonija pred duel sa Zvezdom OPET pobedila Real! Četvrti put u sezoni!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.03.2023.
20:34
Izvor: Sportske.net

Za nepune dve nedelje, dve pobede Baskonije u Madridu!

@Baskonia/Twitter
@Baskonia/Twitter

Povezane vesti

Derbi 23. kola španske Endesa lige večeras je odigran u madridskom Vicink centru, gde je Baskonija kao gost savladala Real rezultatom 95:88.

Ovo je četvrta pobeda Baskonije u četiri ovosezonska susreta sa Realom, dve je ostvarila u Evroligi, a još dve i u domaćem šampionatu! Podsetimo, pre samo dvanaest dana Baskonija je takođe kao gost savladala Real sa 85:81, ali u Evroligi.

Na ovaj način, ekipa iz Vitorije je napravila i odličnu uvertiru pred dolazak u Beograd i gostovanje Crvenoj zvezdi u četvrtak u 30. kolu Evrolige.

Večerašnji meč Real je izvanredno započeo i dobio je prvu četvrtinu sa 27:15, ali kako je meč odmicao, domaći su pravili sve više grešaka, Baskonija je preuzimala kontrolu dešavanja na terenu i u trećem kvartalu preokrenula rezultat u svoju korist.

Bolja igra Baskonije i u poslednjih deset minuta, serijom 10:0 povela je sa 80:72, ali se Real polako vraćao i uspeo nakratko da povede sa 86:85.

Ali, sam finiš meča obeležile su nove greške indisponiranog Hezonje, što su gosti iskoristili i na kraju zasluženo trijumfovali.

Markus Hauard je sa 19 poena bio najefikasniji u ekipi Baskonije, Hajdeger ga je pratio sa 16, a naš Vanja Marinković je upisao 15 poena (4/7 za dva, 2/4 za tri poena). U Realu Gabrijel Dek 21 poen, Musa 15, a Tavares 12, uz 10 skokova. Hezonja samo jedan pogođen šut iz igre, iz devet pokušaja.

Posle ovakvog epiloga, Real, Barselona i Baskonija na vrhu tabele imaju isti skor - 19 pobeda i 4 poraza. Ranije danas, Barselona je kao gost savladala Unikahu u Malagi rezultatom 86:81, uz 16 poena i sedam asistencija raspoloženog Laprovitole.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke