Batler: "Jokić je izuzetan u odbrani"

Autor: Filip Rodic
nedelja 04.06.2023.
15:30
Izvor: Sportske.net

Ono što "Džokeru" mnogi zameraju, najbolji igrač Majamija Džimi Batler hvali.

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

U noći između nedelje i ponedeljka od 2:30 igra se drugi meč NBA finala. Nagetsi vode 1-0, a Hit traži brejk u Denveru.

Dovoljno je poznato šta sve Nikola Jokić čini u napadu, a Džimi Batler je objasnio kako Jokić utiče i na igru u defanzivi, koristeći svoje telo i pozicioniranje na pravi način.

"Mislim da dobro radi ono što je u stanju da uradi. Dobro prati nogama. Stalno tera rivale da donose odluke kad god uđu u reket. Onda su njegovi pasevi preko celog terena iz defanzivnog skoka na elitnom nivou. To čini celu svoju karijeru. Koliko god svi gledaju šta radi na ofanzivnoj strani, on je takođe izuzetan defanzivac“, dodao je Batler.

Pik end rol Marej-Jokić je osnova napada Denvera i Majami sa tim ima problema.

"Teško. Oni sve rade dobro. Morate da ih čuvate obojicu, većinu vremena udvajanjima. Moramo to da shvatimo jer to nam dolazi iz poseda u posed. Sigurno svaki drugi posed", prokomentarisao je Batler.

Batler i njegovi saigrači će se fokusirati na pokušaje da umanje Jokićeve i Marejeve akcije kako bi izjednačili seriju.

"Dokusiraćemo se da to stopiramo Ali je teško, bez obzira ko je, čuvati ta dva momka, koji su vole da dodaju i mogu vam dati 50 poena svake noći. Zatim, imaju strelce svuda po parketu. Ali moraćete da uradite teške stvari da biste stigli tamo gde želite", istakao je lider Majamija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke