Belgijanci veličaju pobedu i svog ''generala među lavovima'', ali i o Srbiji imaju lepe reči!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.11.2021.
20:19
Izvor: Sportske.net

Kakve su prve reakcije u Belgiji posle trijumfa nad Srbijom u Monsu?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentacija Belgije ostvaruje sve zapaženije rezultate u poslednje vreme. U prethodnom kvalifikacionom ciklusu je uspela da ostvari cilj i plasira se na Evropsko prvenstvo, a sjajno je započela i kvalifikacije za Mundobasket.

U prvom kolu savladali su Slovačku, a večeras i našu reprezentaciju sa 73:69.

Trijumf nad Srbijom upoređuju sa pobedom nad Litvancima u kvalifikacijama za EP, a selektor Dario Đerđa smatra da je ova pobeda nad ''Orlovima'' još značajunija za njih nego taj trijumf protiv Litvanije.

''Želeli smo da držimo korak sa Srbijom 40 minuta i znali smo da ćemo imati problema sa Milošem Teodosićem.

U poslednjoj četvrtini smo uhvatili ritam i odigrali neverovatno drugo poluvreme. Igrači se nisu predavali ni sekunde i ovo je još bolja pobeda nego protiv Litvanije'', istakao je Đerđa, a onda uputio lepe reči našem timu.

''Ovu Srbiju svrstavam u prve tri ekipe u Evropi. To nam daje toliko vere i samopouzdanja: na ovaj način je mnogo toga moguće'', zaključio je Đerđa.

Kada su igrači u pitanju, u centru pažnje je iskusni plej Valensije Sem Van Rosom.

''Odsustvovao je tri godine zbog evroligaških obaveza sa Valensijom. Vratio se prošle nedelje. I to kako! Bio je izvanredan. Kakvu poslednju četvrtinu je odigrao! Sa 54-63 na 66-65. Van Rosom je ubrzao, Lavovi su konačno imali zamah. Srbija je bila uznemirena'', piše belgijski portal HLN.

Isti izvor naglašava da je u poslednjoj četvrtini Van Rosom postigao više poena /8/, nego cela reprezentacija Srbije u tom periodu /6/.

''General je odveo svoje 'Lavove' do pobede. I do besprekornog otvaranja u ovim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo'', dodaje se u tekstu.

Van Rosom je meč završio sa ukupno 20 poena i posle meča bio je, naravno, prezadovoljan.

''Ključ pobede je da smo nastavili da verujemo u nju 40 minuta. Zaostajali smo na poluvremenu (29-41) i protiv ekipe kao što je Srbija, znali smo da se nećemo vratiti za dva minuta. Počeli smo dobro posle pauze i to nam je dalo samopouzdanje. 

Šteta što ne mogu svi da budu tu zbog ovog međunarodnog sistema prozora, ali drago mi je što sam se vratio", zaključuje on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke