"Beli" otpisao drugove iz Srbije, bostonski triler!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 21.03.2018.
08:12
Izvor: Sportske.net

Nada umire poslednja, ali dvojica naših igrača gotovo sigurno neće videti doigravanje. Za Jokića dobre vesti nakon senzacionalnog poraza od Jute, važna pobeda za Pelikanse. Oklahoma izgubila dobijeno u Bostonu...

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Minesota je odigrala najbolje kad je najvažnije. Karl Entoni Tauns je ubacio 30 poena i imao 10 skokova, njegov 60. dabl-dabl u sezoni, Džef Tig uz 20 poena imao 12 asistencija, pa su "Vukovi" počistili Kliperse.

Sada Minesota drži sedmu poziciju, ima pola pobede više od Jute, i pola kasni za San Antoniom i Nju Orleansom. Poraz je gotovo otpisao Kliperse, gube u nizu, ovaj tim ne izgleda sposoban da se probudi u finišu, sada imaju četiri pobede manje od Minesote i pali su na deseto mesto Zapada.



Minesoti i raspored ide na ruku, 8 od 10 poslednjih mečeva igraju sa timovima koji su ispod crte plej-ofa. Doduše, dva puta će među njima biti i Denver, ali Timbervulvsi imaju sasvim dobre šanse da prvi put vide plej of posle 14 godina.

Naši se nisu proslavili, Bjelica samo 2 poena, imao je i 8 skokova, ispromašivao se, na drugoj strani  Teodosić 10 poena, 2 asistencije, Bobi je za desetak minuta pogodio dva šuta, 4 poena i 6 skokova.

Drama u Bostonu. Oslabljeni Kelti su slavili trojkom Markusa Morisa u poslednjoj sekundi protiv Oklahome. Ruki Tejtum je ubacio 23 poena, imao 11 skokova, Moris dodao 21 poen, prekinuta je serija Oklahome od šest pobeda. Vestbruk je brojao do 27, njegovi tim se raspao u poslednjem minutu. I pored lošeg šuta, imali su +4, ali je prvo Rozije spustio domaće na jedan posed, pa je Karmelo promašio oba bacanja. Moris je pogodio, do kraja samo očajnički šut Vestbruka i pobeda je ostala u Bostonu.

Seltiksi i dalje bez Irvinga neće putovati ni na turneju koja počinje u petak u Portlandu.

Kad smo kod Portlanda, njihova serija je prekinuta, lider je bio prejak. Simultanka Hardena, 42 poena, imao je 7 asistencija i 6 skokova, "Bradonja" ne prašta. Ovo je bio prvi poraz Blejzersa u 14 mečeva, drugi najduži niz u istoriji franšize. U finišu kada se meč lomio, Harden i Ariza su pogodili trojke, i iako je Portland napravio seriju 9:0 bilo je kasno, Pol je realizovao oba bacanja i pobeda je pripala najboljoj ekipi u ligi. Nurkić odličan 21 poen, 11 skokova, Lilard je ubacio 20, ni on, ni MekKolum nisu pogodili nijednu trojku. Hjuston je sva tri puta tukao Portland ove sezone.

Veliko iznenađenje u Juti. Atlanta je iznenadila favorita, pa su "Džezeri" zakomplikovali položaj, ovo je dobra vest za Jokića i Denver. Denis Šreder je odigrao meč karijere, 41 poen, od toga 17 u poslednjoj četvrtini. Tajron Prins je dotukao Jutu bacanjima, zanimljivo jedina dva poraza u poslednje 23 utakmice Juta je doživela od Houksa, jednog od najgorih timova lige. Inače, poznato lice na klupi Jute, ali i legendarni otac na tribinama, naime, Dejvid Stokton (sećate se da nije mogao da igra ni za Cedevitu) je potpisao desetodnevni ugovor sa Jutom. Nije ulazio u igru...

Detroit je slavio u Feniksu, nebitno, ostaće van plej ofa, a Sansi gube u nizu, nadajući se dobrom ulovu na lutriji. Blejk Grifin je bio na skok od tripl-dabla, 26 poena, 10 asistencija i 9 uhvaćenih lopti, na drugoj strani Ukrajinac Aleks Len 19 poena, 12 skokova.

Pelikansi nisu propustili šansu protiv Mavsa, Rondo motivisan u duelu sa bivšim klubom, 19 poena, 14 asistencija, ponovo je razigrao tim. Entoni Dejvis je ubacio 37 poena, dragocena pobeda za Pelikanse.

Oni su sada peti, dve pobede manje od Oklahome, izjednačeni su sa San Antoniom, ali devetoplasiranom Denveru beže tri trijumfa, do kraja je 11 mečeva, to nije mala prednost u ovom delu sezone.

I na kraju, pobeda Toronta na Floridi, Kajl Lovri je ubacio Medžiku 25 poena, imao 8 asistencija, domaćin je u poslednjoj četvrtini postigao samo 10 poena, kada je lider Istoka i okrenuo rezultat. Stisli su odbranu,njihova klupa je odradila sjajan posao u poslednjoj četvrtini, prinudila Orlando na 11 promašenih šuteva zaredom kada se odlučivalo. Vučević je meč završio sa 15 poena i 9 skokova.

Rezultati:

Portland - Hjuston 111:115
Feniks - Detroit 88:115
Juta - Atlanta 94:99
Minesota - LA Klipers 123:109
Nju Orleans - Dalas 115:105
Boston - Oklahoma 100:99
Orlando - Toronto 86:93

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke