Bentil i Holand - Stranci koji ne prave razliku, naprotiv!

Autor: Lazar Nikolić
petak 27.01.2023.
22:21
Izvor: Sportske.net

Staro je pravilo, stranac mora biti bolji od domaćeg igrača.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Poraz od Partizana u 21. kolu Evrolige pred svojim navijačima u "Pioniru" ogolio je nedostatke u timu Duška Ivanovića.

Večeras su čak petorica Zvezdinih igrača meč sa "večitim" rivalom završila sa negativnim indeksom korisnosti, a ni minut na parketu nije proveo Džon Holand.

Među "negativnima" večeras bio je Ben Bentil koji već duže vreme ne prikazuje partije koje se od njega očekuju.

Košarkaš iz Gane došao je kao veliko pojačanje na Mali Kalemegdan bio verovatno najbolji pojedinac na startu sezone dok je na klupi "crveno-belih" sedeo Vladimir Jovanović, ali je naglo popustio dolaskom Duška Ivanovića.

Poslednji put Bentil je imao dvocifren indeks korisnosti u šestom kolu Evrolige (12) kada je Zvezda poražena od Monaka. Od tada krilni centar iz Gane nikako da zablista.

Samo jednom je Bentil bio dvocifren u evroligaškom meču od dolaska Duška Ivanovića, i to u 12, kolu u pobedi protiv Virtusa kod kuće kada je postigao 12 poena od tada se uglavnom vrti na proseku od tri do pet poena po utakmici.

Ako je Bentil podbacio, šta reći za Džona Holanda? Amerikanac koji je trebalo da bude jedand od glavnih energetskih pokretača crveno-belih postao je najveći navijač ekipe sa klupe, jer mu je minutaža uglavnom manja od 10 minuta po meču, a večeras u derbiju nije ni igrao.

Holandova najbolja partija u Evroligi došla je u porazu Zvezde od Barse u 16. kolu kada je američki bek ubacio sedam poena i imao indeks korisnosti 10 za nešto više od 10 minuta provedenih na parketu.

Ono što posebno "bode oči" kada je stranac u pisanju jesu četiri nule na lisit strelaca Džona Holanda u Evroligi, a još bolnije za navijače Zvezde je podatak da Amerikanac niti jednom u Evroligi nije bio dvocifren, a došao sa zvanjem beka šutera...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke