Bentil vukao, Petrušev i Nedović proradili, ali za Zvezdu je bilo kasno!

Autor: Ivan Cvetković
petak 04.11.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Novi poraz Zvezde u Evroligi.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Monte Karlu od Monaka rezultatom 85:77 (17:19, 21:12, 21:22, 26:24) u okviru šestog kola Evrolige.

"Crveno-beli" su na početku meča bili ravnopravni sa rivalom koji je u utakmicu ušao kao veliki favorit.

Beogradski tim je pokrenuo Bentil, a trojke Nedovića i Markovića dovele su ekipu Vladimira Jovanovića i do vođstva od 19:17 nakon prvih deset minuta igre.

Usledila je potom veoma tvrda druga četvrtina, Zvezda je na početku imala tri poena prednosti, ali je Monako poenima Motiejunasa, te Dijala i Lojda uspeo da povrati vođstvo.

Trojka Bentila približila je goste svom rivalu, međutim ekipa Saše Obradovića je u drugo poluvreme ušla sa sedam poena prednosti zahvaljujući poenima Lojda i Džejmsa.

U nastavku igre proradila je veza Bentil - Vildoza, košarkaš iz Gane je doveo Zvezdu do izjednačenja, ali su potom ponovo Lojd i Džejms napravili osetnu razliku u korist Monaka koja je u pojedinim trenucima bila i dvocifrena.

Pokušavali su beogradski "crveno-beli" da se vrate u igru, zapažene role imali su i Nedović i Petrušev, međutim "kneževi" su večeras bili nerešiva enigma za srpski tim.

Filip Petrušev ostvario je dabl-dabl učinak sa 16 poena i 12 skokova, Bentil je ubacio 14 poena, dok je Nedović takođe bio dvocifren sa 13.

U Monaku, Majk Džejms je postigao 21 poena, pratio ga je Lojd sa 20, a Motiejunas je postigao 13 poena.

Nakon šest odigranih kola, Monako ima učinak od 5-1, dok je Zvezda sada na 1-5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke