Beograd će videti Janisa!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 21.08.2022.
20:14
Izvor: Sportske.net

Loša vest za Srbiju.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Dileme više nema - Janis Adetokumbo dolazi u Beograd i igraće za svoju Grčku u kvalifikacionoj utakmici za plasman na Svetsko prvenstvo protiv reprezentacije Srbije 25. avgusta u beogradskoj "Areni", javljaju mediji u Grčkoj.

Adetokumbo je zbog povrede propustio poslednje pripremne utakmice, ali je danas trenirao sa ekipom i pokazao da je spreman za izazove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i ono što još važnije Evrobasket početkom narednog meseca.

Grci u Beograd ipak neće doći u najjačem sastavu, zbog povrede selektor Dimitris Itudis neće moći da računa na novog košarkaša Partizana Janisa Papapetrua i centra Panatinaikosa Jorgosa Papajanisa.

Tri dana nakon utakmice protiv Srbije, Grci dočekuju Belgiju, dok Srbija gostuje Turskoj u okviru kvalifikacija za Mundobasket.

Situacija u novorformiranoj kvalifikacionoj grupi je takva da su Grci lidera sa skorom 3-1, dok se naša reprezentacija nalazi na začelju sa samo jednom pobedom. Zbog toga će Srbiji praktično biti neophodne obe pobede u ovom "prozoru" kako bi ostala u konkrenciji za plasman na Mundobasket.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grčka će na Evrobasketu igrati u grupi "C" zajedno sa Estonijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom, Hrvatskom i domaćinom Italijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke