Beogradska drama - PAO bio na ivici provalije, spasio se i izborio peti meč!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.05.2024.
22:42
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Panatinaikosa.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Velika pobeda Panatinaikosa u okviru četvrtog meča plej-ofa Evrolige protiv Makabija u dvorani "Aleksandar Nikolić" večeras u Beogradu, slavili su kao formalni gosti rezultatom 95:88 i izjednačili na 2:2 u seriji. Majstorica se igra u Atini. 

PAO je gubio sredinom poslednje deonice 7 razlike, ali je pametnom igrom i energijom Kendrika Nana i Kostasa Slukasa uspeo da preokrene rezultat. 

Nešto bolji početak Panatinaikosa, imali su i +8 sredinom prve četvrtine, ali se Makabi konsolidovao i vratio je neizvesnost trojkama Tamira Blata i Hasiela Rivera. 

Početkom druge deonice Makabi je imao 32:27 posle trojke Klivlenda, a onda potpuna neizvesnost sve do kraja poluvremena, kada je Kendrik Nan u poslednjoj sekundi pogodio trojku za 50:49 za Makabi. 

Ni treća četvrtina nije bila bez neizvesnosti. Gledali smo svojevrstan trojkaški obračun, Tamir Blat i Bonzi Kolson na jednoj strani, na drugoj Grigonis i Mitoglu, ali do minut pre kraja niko nije mogao da se odvoji na više od tri poena razlike. I onda se pojavio Slukas, pogodio 2+1 za 74:68, prilično velikih za ovaj deo utakmice. 

I onda se pojavio Lorenco Braun, pa i Džoš Nibo posle čijeg koša je serija Makabija porasla na 9:0 za 78:74!

PAO je prvi poen u poslednjoj četvrtini postigao posle tri minuta, a posle poena Hasiela Rivera videli smo najveću prednost "Ponosa Izraela", bilo je +7 za novi tajm-aut Ergina Atamana!

Papapetru i Nan su trojkama održavali PAO u životu, ali je vremena bilo sve manje. Igralo se dosta brzo, a gosti su uspeli da smanje na -1 posle poena Lesora na 3 i po minuta do kraja!

Totalna neizvesnost, PAO je preko Slukasa na dva minuta do kraja preokrenuo sa linije za slobodna bacanja, a prednost je uvećao Lesor. Slukasovi poeni su odveli PAO na +5 na ulasku u poslednji minut. 

Uspeli su i da sačuvaju razliku, pa su izjednačili na 2:2. 

Makabi je skoro tri minuta bio bez poena na samom kraju, to ih je i koštalo pobede u ovom meču. 

Lorenco Braun je imao 17 poena, Blat i Kolson po 17, Nibo 12. U redovima Panatinaikosa Nan 27 poena, Slukas 20 poena i 8 skokova, Mitoglu 13, a Lesor 17 poena i 7 skokova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke