Beogradski decibeli u Sakramentu - Nema šale sa Kingsima, srušili su šampiona! Brejk Njujorka!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 16.04.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Dobijen prvi meč u Sakramentu za domaćina, da li ih sada i dalje smatraju autsajderima u ovom duelu?

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Sakramento je hit prvenstva, posle odličnog regularnog dela, izabranici trenera Brauna stigli su i do plej-ofa i tamo su ih svi potcenili jer su Golden Stejt predstavili kao favorite. 

Ipak, u prvom meču bolji Kingsi, noćas je bilo 126:123.

Imao je Sakramento 5 poena prednosti neposredno pred ulazak u poslednju deonicu, a onda je Kari pokazao svoje mogućnosti pogodivši izuzetno tešku step-bek trojku, da bi isti igrač na 47 sekundi do kraja pogodio polaganje za 123:124 za Sakramento. Ipak, Monk pogađa oba bacanja, na drugoj strani na 2,6 sekundi do kraja, Kari pokušava, ali ne uspeva.

Foks je bio fenomenalan, ubacio je 38 poena, Monk je dodao 32, Barns 13, a Sabonis je imao 12 poena i 16 skokova. Zanimljivo, Kingsi su stigli do pobede uprkos činjenici da su promašili prvih 15 trojki. 

Stef Kari je bio najefikasniji u Golden Stejtu sa 30 poena, Tompson je dodao 21, Vigins i Pul su imali po 17. 

Napomenimo i da je atmosfera u Sakramentu bila na usijanju, poput onih godina kada su Kingsi igrali istorijske plej-of mečeve sa Dalasom i Lejkersima.

Do brejka su, ipak, stigli Niksi. Oni su savladali Kavalirse i dokazali da možda možemo gledati izuzetno neizvesnu seriju, slavili su sa 101:97. 

Odlično su gosti igrali u prvom poluvremenu, imali i +12, držali prednost sve do poslednje deonice kada je Klivlend poveo sa 93:92. Ipak, usledila je serija gostiju 5:0 nakon čega nije više bilo preokreta. 

Branson je imao 27 poena, Rendl 19 kod pobednika. Mičel je kod domaćina bio jedini raspoložen sa 38 poena. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke